2012. jún 14.

F1 A Red Bullnak nem kell Hamilton - Marko szerint Webber maradhat jövőre is

írta: FormaNet
F1 A Red Bullnak nem kell Hamilton - Marko szerint Webber maradhat jövőre is

A szókimondásáról, és a Red Bullon belül jelentős befolyásáról is ismert Helmut Marko szerint, Mark Webber jövőre is az istálló színeiben versenyezhet. Ezzel együtt a szakember kizártnak tartja Lewis Hamilton érkezését, mert véleménye szerint a McLaren brit pilótája nem illene a csapatba.

mark_webber.JPG

Az idei pilótakeringő lassan elkezdődik, ám egyelőre a jelek arra utalnak, hogy a top csapatoknál nagy változásokra nem kell számítani. A Red Bull ausztrál pilótáját többen már évek óta nyugdíjazták volna, hiszen a csapat Mark Webberrel minden évben csak egyéves szerződést írt alá, és jelenleg is csak az év végéig van megállapodása.

Erről maga Webber így beszélt az O Estado de S.Paulo című lapnak :"Ez már így alakult velük. Minden, amit mondhatok, hogy az elmúlt években mindig úgy kezdtem a bajnokságot, hogy a következő évre még nem volt munkám."

A Ferrarival természetesen a 35 esztendős ausztrált is többször összefüggésbe hozták, egyrészt Felipe Massa gyengélkedése miatt, másrészt mert Webbernek nincs hosszútávú elkötelezettsége a Red Bull-lal, így egy esetleges csapatváltás nem okozna bonyodalmat számára.

A pletykák valóságtartalmát firtató kérdésre Webber válasza egyértelmű volt: "Nem. A Ferrarinak jövőre nyolc autóra lesz szüksége, ha mindenki oda megy, akiről beszélték, hogy Felipét fogja helyettesíteni."

A Red Bull főtanácsadója - akinek szavaira érdemes odafigyelni - nemrégiben Webberrel kapcsolatban utalt arra, hogy a csapat jövőre is megtarthatja az ausztrál pilótát.

„Jelezte felénk, hogy meg van benne a szükséges motiváció, és szeretné velünk folytatni. Mi tudjuk, hogy hogyan állunk vele, és ő is tudja, hol áll velünk" – nyilatkozta Helmut Marko a Sport Bildnek.

000 facebook_banner.jpg

Helmut Marko Lewis Hamiltonról is szólt, miután a Kanadai Nagydíjat követően a McLaren elnöke, Ron Dennis úgy nyilatkozott, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy a brit pilóta a wokingi alakulatnál folytatja F1-es pályafutását 2013-ban, miután az év végén lejár a szerződése a McLarennél.

Természetes, hogy amennyiben Hamilton csapatváltáson gondolkodik, az csak egy top csapattal való szerződést jelenthet, és mint olyan, a regnáló bajnokcsapat a Red Bull is az alternatívák között szerepel.

Marko számára ez teljesen egyértelmű: "Hogy a megfontolásaiban kiket vesz figyelembe, az teljesen világos. De vajon a csapat struktúrájába illeszkedik-e? Nem számít, hogy te vagy a leggyorsabb pilóta, ha nem vagy megfelelő a csapat számára."

Ezzel Marko minden bizonnyal arra utalt, hogy a Red Bullnak Sebastian Vettel mellett nincs szüksége egy másik elsőszámú pilóta típusú versenyzőre.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari mclaren red bull lewis hamilton formula1 mark webber helmut marko