2012. jún 15.

F1 Ecclestone jóváhagyta az interlagosi pálya felújítási tervét - A foci VB és az Olimpiai miatt is fontos az F1-nek Brazília

írta: FormaNet
F1 Ecclestone jóváhagyta az interlagosi pálya felújítási tervét - A foci VB és az Olimpiai miatt is fontos az F1-nek Brazília

Az elmúlt években számtalan nagy múltú versenypályát érte az a kritika, hogy elavult és korszerűtlen. Ez különösen igaz volt Silverstone-ra és az interlagosi létesítményre. Az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone kritikai észrevételeivel odáig ment, hogy a Formula-1 jövőjét kérdőjelezte meg a legendás helyszíneken, amennyiben azokon nem hajtanak végre jelentős változtatásokat. Silverstone-ban ez már két éve elkezdődött, most pedig Braziliában is megkezdődhetnek a munkálatok, miután a napokban Ecclestone jóváhagyta a felújítási terveket.

Interlagos boxutca.jpg

A brazil O Stado de S.Paulo újság szerint szerdán Londonban bemutatták Bernie Ecclestone-nak az interlagosi pálya felújítására vonatkozó tervet, melyet Ecclestone jóváhagyott.


Amennyiben a felújítás a tervek szerint megvalósul, úgy az garantálja a szervezők számára, hogy 2014 után is nagydíjat rendezhessenek legalább 2020-ig.

Ecclestone elmondta, hogy a tervek teljes mértékben megfelelnek annak, amit előzetesen kért. A FOM vezér nem csak jelentős történelme miatt tartja fontosnak, hogy a brazíliai pálya továbbra is a versenynaptárban maradjon.

000 facebook_banner.jpg

„Brazíliában lesz a következő Futball Világbajnokság, és 2016-ban az Olimpia. Ezért még több értelme van annak, hogy benn maradjon a programba. Hosszútávon hiszek Brazíliában, hiszen 1972 óta ott vagyunk. A brazil Formula-1-es jövő most az interlagosi létesítmény fejlesztéseitől függ. Ezek az események (Foci vb, Olimpia) nagy lehetőségek a száguldó cirkusz számára is."


A 81 esztendős üzletember, aki a jelenlegi állapotok miatt az egyik legrosszabb aszfaltnak nevezte a brazilt, nem csak a pályán, de a korszerűtlenné vált boxutcánál és a paddockban is felújítást kért. Mivel a jelenlegi paddock területe viszonylag meredek helyen van, ezért a szervezők javaslatára a boxutcát és a start/célvonalat áthelyezik a Senna S-kanyar és a Curva do Sol utáni hosszú egyenesre.

űSzöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 brazil nagydíj formula1 bernie ecclestone interlagos