2012. jún 15.

F1 Schumacher az örök optimista - A Mercedesnél a megbízhatóság a prioritás

írta: FormaNet
F1 Schumacher az örök optimista - A Mercedesnél a megbízhatóság a prioritás

Michael Schumacher az örök optimista. A német legenda a csalódást keltő Kanadai Nagydíj után is bizakodóan tekint előre, és úgy véli csapatával együtt jó irányba haladnak, így az Európa Nagydíjnak helyet adó valenciai verseny előtt derűlátóan készül az újabb megmérettetésre.

Sumi optimista Valencia előtt.jpg

A Kanadai Nagydíj után sokakban felmerült az a gondolat, hogy Michael Schumachernek talán kezd kissé elege lenni a csapat hibáiból, melyek eddig négy versenyét tették tönkre. Erre jó alapot szolgáltatott az a tény, hogy a hétszeres világbajnok igen gyorsan távozott Montrealból, és a szokásos, mérnökével történő megbeszélés is elmaradt.

Ross Brawn csapatfőnök azonban elmondta, hogy Schumacher csupán a versenyt követő nagy forgalmat akarta elkerülni, ezért távozott olyan sebesen a pályáról.

A német pilóta hét elején szintén cáfolta, hogy megingott volna a Mercedes iránti bizalma, így okafogyottá váltak a találgatások a Schumacher és a Mercedes közötti feszültségről, még akkor is, ha az F1-ben megszokott módon, a nyilatkozatok bizonyos PR elemeket is tartalmaztak.

A csapat a legutóbbi sikertelen verseny óta is keményen dolgozik azon, hogy végre sikerüljön az idei szezont végigkísérő megbízhatatlansági problémákat a bajnok autóján véglegesen megszüntetni. Schumacher biztos abban, hogy ebben a tekintetben előrelépés történt.

„A fő hangsúly most a valenciai futamon van, és biztos vagyok abban, hogy mindenki motiváltabb, miután a hétvégén Kanadában nem mentek úgy a dolgok, ahogy azt reméltük."

„Az elmúlt napokban az volt a mottónk, hogy fordítsuk az ujjunkat felfelé, és fókuszáljunk a kezünk munkájára: a csapatban mindenki teljes szívvel áll hozzá, szóval optimistán tudunk Valenciába utazni."

000 facebook_banner.jpg

A csapatfőnök, Ross Brawn elmondta, a prioritás jelenleg a megbízhatósággal kapcsolatban a zéró tolerancia, és ő is optimista a csapat valenciai lehetőségeit illetően.

„Az autónk teljesítménye, és gumikezelése általánosságban jó volt Kanadában, viszont a versenyképességünket megbízhatósági problémák, és hibák veszélyeztették."

"Az egész csapat számára nagy csalódás volt. Keményen dolgozunk azért, hogy megértsük az okokat, most a legnagyobb prioritás a megbízhatósági problémák nulla szintre hozása. A lehetőségeink egyértelműek, amennyiben sikerül mindkét pilótánk számára megbízható autót adni, és egy tiszta hétvégét futni" - nyilatkozta bizakodóan Ross Brawn.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 formula1 ross brawn valenciai nagydíj