2012. jún 19.

F1 Grosjean teljesítménye meggyőzte az új vezetést - jövőre mégis lehet Francia GP

írta: FormaNet
F1 Grosjean teljesítménye meggyőzte az új vezetést - jövőre mégis lehet Francia GP

A Francia Nagydíjról az elmúlt hónapokban sok ellentmondásos hír látott napvilágot, egyes értesülések már arról tájékoztattak, hogy közel a megállapodás, és a Paul Ricard pálya szervezői rövidesen aláírják a szerződést Bernie Ecclestone-nal. Ezt követően a politikai változásoknak, és az előző elnök, Nicolas Sárközy választási vereségének köszönhetően a dolog rövid időre kikerült a figyelem középpontjából. Most azonban újabb fejleményről érkezett híradás, mégpedig arról, hogy az új francia vezetés mégis szeretné, hogy a széria visszatérjen az országba.


magny cours.JPG 

Ez új francia sportminiszter a napokban arról beszélt, hogy ők is szeretnék, hogy a Formula-1 visszatérjen Franciaországba. Az előző kormánnyal Bernie Ecclestone már igen előrehaladott tárgyalásokat folytatott, ám a szerződést a választások előtt már nem sikerült nyélbe ütni, bizonyos nem túl jelentős anyagi problémák miatt. Az akkori elképzelés szerint a Paul Ricard pálya kétévente felváltva rendezett volna futamot a Belga Nagydíjnak helyet adó legendás Spa Francorchamps-szal.
A választások után az új elnök, Francois Hollande rövid időre teljesen leállította az ilyen irányú tárgyalásokat, ám a jelenlegi sportminiszter, Valerie Fourneyron nemrégiben találkozott a Circuit Paul Ricard delegációjával, és Niebre tartomány képviselőivel, akik arról igyekeztek meggyőzni a minisztert, hogy Franciaországnak szüksége van a száguldó cirkuszra.

000 facebook_banner.jpg


Kormányhoz közeli forrás tudni véli, hogy akár már a jövő héten döntés születhet a visszatérésről, ám a jelek szerint a befutó nem a Paul Ricard pálya, hanem az utolsó Francia Nagydíjnak 2008-ban otthont adó Magny Cours lehet.
A miniszter nyilatkozata mindenesetre bizakodásra adhat okot azoknak, akik ismét szeretnék a szériát Franciaországban tudni.
"Amikor azt látjuk, hogy Romain Grosjean mit csinál, és látjuk ezeknek a versenyeknek a népszerűségét, be kell látnunk, hogy mi is szeretnénk Formula-1-es nagydíjat” - nyilatkozta Valerie Fourneyron francia sportminiszter az RMC Sportnak.


Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 magny cours francia nagydíj formula-1