2012. jún 20.

F1 A McLaren sportigazgatója azt ígéri, Valenciában Button autójával is minden rendben lesz

írta: FormaNet
F1 A McLaren sportigazgatója azt ígéri, Valenciában Button autójával is minden rendben lesz

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael elutasította azokat a feltételezéseket, melyek szerint Jenson Button sokkal érzékenyebb az idei Pirelli gumikra, mint csapattársa Lewis Hamilton.

Button rendben lesz.jpg

Jenson Button az utóbbi négy versenyhétvégén mindössze két ponttal gazdagodott, miközben csapattársa, Lewis Hamilton ezalatt az idő alatt 43 pontot gyűjtött. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a 2009-es világbajnok keresi a választ a gyenge szereplésre, ami nagy valószínűséggel a beállításokban rejlik, de Sam Michael szerint Button nem igényel alaposabb beállításokat brit kollégájánál.

„Ő nem igényel pontosabb beállításokat, mint Lewis. Legtöbbször nagyon hasonló beállításokkal versenyeztek eddig is. Persze mindig van valami kisebb eltérés, mivel más a versenyzők vezetési stílusa, de egyáltalán nem érzékenyebb az autóra Lewisnál" - idézte a szakembert a Sporting Life.

000 facebook_banner.jpg

A Kanadai nagydíjra visszatekintve Sam Michael elmondta, hogy a csapat már kivizsgálta a hibákat, és tanultak a gyenge teljesítményből.

„Kanadában Jensonnek már a hétvége elején problémái adódtak, hiszen a sebességváltó meghibásodása miatt sok pályán töltött időtől elesett. Ettől kezdve arra törekedtünk, hogy különböző területeken kipróbáljunk néhány dolgot a beállításoknál, és utólag visszagondolva ezt nem kellett volna. Jenson autóján teljesen máshogy koptak a gumik, mint Lewisnál, és ezek voltak azok a bizonyos okok, ami miatt gyengén teljesített. Valenciára már rendbe tesszük a dolgokat" - ígérte a wokingiak sportigazgatója.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren valencia forma1 európa nagydíj formula1 jenson button sam michael mp4-27