2012. jún 20.

F1 Schumacher kijelentette, nem az érzelmek irányítják majd döntését, a folytatást illetően

írta: FormaNet
F1 Schumacher kijelentette,  nem az érzelmek irányítják majd döntését, a folytatást illetően

Michael Schumacher idei éve meglehetősen szerencsétlenül alakul, köszönhetően számtalan technikai problémának, melyek folyamatosan akadályozzák a hétszeres világbajnokot abban, hogy megmutassa idei valós formáját. A paddockban elindultak a találgatások arról, hogy meddig tarthat még a német legenda türelme, különösen a Kanadai Nagydíjat követően, amikor az állítható hátsószárny beragadása miatt volt kénytelen feladni idő előtt versenyét. Schumacher azonban egyértelművé tette, a jövőjével kapcsolatos döntéseit nem az érzelmek irányítják majd.

Schumachert nem érzelmei vezérlik.jpg

Kanadában a német legenda technikai problémája miatt a Mercedes ismét magyarázkodni kényszerült. Ross Brawn Schumacher gyors távozását a boxból és a pályáról azzal indokolta, hogy a német pilóta szerette volna elkerülni a futam utáni nagy forgalmat. Sokan azonban ebből azt a következtetést vonták le, hogy fogytán van a bajnok türelme.

Ross Brawn a valenciai versenyre azt ígéri, a montreali hiba (mely ráadásul egy megbízható alkatrésznek köszönhető) nem akadályozhatja Schumacher versenyét.

A Mercedesen különösen nagy a nyomás, hiszen a 43 éves pilótának az év végén lejár hároméves szerződése, és a további terveit illetően egyelőre még nem nyilatkozott.

Brawn az eddigi technikai malőrökről így nyilatkozott: „Nem hiszek a sorsban, de ami történik, az különös."

A helyzetet az teszi igazán érdekessé, hogy amennyiben Schumacher év végén elhagyja az istállót, egyetlen lehetséges alternatíva a toppilóták közül Lewis Hamilton lehet, aki eddig még szintén nem kötelezte el magát újból a McLaren felé, aminek a hírek szerint leginkább pénzügyi okai vannak.

Michael Schumacher azonban határozottan állítja, az elmúlt időszak technikai problémái nem befolyásolják a 2013-as tárgyalásokat a Mercedesszel.

„Biztosan nem érzelmek vezetnek majd a Formula-1-es jövőm tekintetében. Ez vonatkozik mind a negatív, mind a pozitív érzelmekre." – mondta a hétszeres bajnok a Motorsport Aktuellnek adott nyilatkozatában.

Viccesen megjegyezte, a problémákra utalva, hogy néha úgy érzi magát, mint a Mercedes tesztpilótája, ám azt határozottan kijelentette, hogy hite nem ingott meg a Brackley székhelyű csapat iránt. „Nem fogom feladni" – mondta a legenda.

000 facebook_banner.jpg

Bár Schumacher idén mindössze két pontot szerzett, ennek ellenére hiszi, hogy az Ezüstnyíl teljesítménye jobb, mint eddig bármikor. A német pilóta azonban továbbra is kitart amellett, hogy F1-es jövője még előtte sem teljesen világos.

„Ha a csapat és én is hiszünk minden fontos faktorban, akkor ennek érdekében majd beszélgetünk a további együttműködésről."

A Mercedes motorsport igazgatója ehhez a kijelentéshez csak annyit tett hozzá: "Jelenleg semmi sem kényszerít bennünket erre, de mindenekelőtt Michaellel fogunk majd beszélni."

 

 FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 schumacher forma1 formula1 norbert haug ross brawn mercedes gp