2012. jún 20.

F1 Tovább folyik a tippverseny - Sokan Schumachert és Raikkönent tartják esélyesnek a nyolcadik győzelemre

írta: FormaNet
F1 Tovább folyik a tippverseny - Sokan Schumachert és Raikkönent tartják esélyesnek a nyolcadik győzelemre

Szinte közvetlenül a Kanadai Nagydíj után, amikor az idei év hetedik futamgyőztesét, Lewis Hamiltont leintette a kockás zászló, elkezdődtek a találgatások arról, vajon Valenciában, az Európa Nagydíjon meglesz-e az idei nyolcadik futamgyőztes? Több versenyző is pályázik erre, és a tippek is nagy szórást mutatnak. A Pirelli például Michael Schumachert tartja az egyik nagy esélyesnek, míg a hétszeres világbajnok csapatfőnöke akár Kimi Räikkönenre is fogadna.

Pirelli tipp Schumi.jpg

Michael Schumachernek Kanadában nem hozott szerencsét a hetes szám, főleg, hogy technikai probléma miatt még a versenyt is feladni kényszerült, ám a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn reméli, hogy majd Valenciában a nyolcas hozhat szerencsét a német bajnoknak. Brawn szerint a különböző futamgyőztesek vonatkozásában, Valenciában is folytatódhat ez a sorozat, és bár saját pilótáit látná szívesen a dobogó legmagasabb fokán, ám a Lotust és a Saubert is esélyesnek tartja.

„Azt gondolom, hogy Michael legyen, hiszen ő ül a mi autónkban, de a Lotus is jó, és ők még nem nyertek, illetve a Saubernek is van néhány nagyszerű eredménye."

A Pirellit többen bírálják azért, hogy az idei abroncsok miatt kezd lutrivá válni a sport, ám ezt az olasz cég tagadja. A „tippversenybe" azért a gumigyártó motorsport igazgatója Paul Hembery is beszállt, aki elmondta, Schumachert tartja az egyik nagy esélyesnek Valenciában.

„Valószínű, hogy Monacóban nyert volna, (ha nincs a büntetés) miért ne lehetne itt?"

Kimi Räikkönent is sokan tartják esélyesnek arra, hogy megszerezze az idei szezon nyolcadik futamgyőztesének „címét", és a finn pilóta is ilyen célokkal utazik Valenciába.

„Még soha sem nyertem Valenciában, így ez egy jó cél" - nyilatkozta a finn klasszis.

Kimi honfitársa, a Caterham pilótája, Heikki Kovalainen is egyetért azzal, hogy ha fogadnia kellene, akkor minden bizonnyal a Lotus győzelmére tenne.

„Igen, a Lotus folyamatosan jó formában van, és még messze nem értek el mindent, amire közösen képesek" - nyilatkozta Kovalainen a finn TV3-nak, és Kimin kívül még Schumachert is megemlítette:

"Sok helyen igen gyors volt, de nem volt szerencséje a technikával, eddig már vagy hat-hét különféle problémája adódott."

A német legenda az idei évre már elköszönt a bajnoki címért folytatott küzdelemtől, ám a jelek szerint sokan úgy vélik, 1-2 futamgyőzelemre idén még nagy esélye lehet.

000 facebook_banner.jpg

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael az egyenletes teljesítményt emelte ki, mint a cím megszerzésének legfontosabb feltételét. Michael szerint akár 1-2 futamgyőzelem is elég lehet ahhoz, hogy valaki a szezon végén világbajnoki címet ünnepelhessen.

„Ebben a bajnokságban a következetességgel lehet nyerni, és könnyen előfordulhat, hogy a világbajnok csak egy vagy két futamgyőzelmet szerez. Nem szükséges öt-hat győzelem ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen."

Egyetért ezzel a véleménnyel a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is.

„Habár az előző években a nagy eredményeken volt a hangsúly, idén úgy tűnik, hogy a kisebb helyezések pontjai dönthetnek a világbajnokságról."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 schumacher lotus kovalainen valencia forma1 raikkönen európa nagydíj formula1 martin whitmarsh