2012. jún 23.

F1 Az esti meccset könnyebb lenne megjósolni, mint a holnapi befutót - a top3 versenyző nyilatkozata, az időmérőt követően

írta: FormaNet
F1 Az esti meccset könnyebb lenne megjósolni, mint a holnapi befutót - a top3 versenyző nyilatkozata, az időmérőt követően

Sebastian Vettel immár zsinórban harmadik alkalommal bérelte ki a legjobb rajthelyet Valencia utcai pályáján, mellőle pedig a bajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton indulhat vasárnap az első sorból. Pastro Maldonadonak úgy tűnik nagyon kedveznek a spanyol pályák, hiszen barcelonai futamgyőzelme után, Valenciában most a harmadik rajtkockát sikerült megszereznie a Williamsszel. 

redbull-valencia.jpg 

Az időmérő első három helyezettjének nyilatkozata:

Sebastian Vettel

"A végén csak egy lehetőségem volt, és úgy tűnik, nagyon jó kört sikerült összehoznom, nagyon elégedett voltam vele. Igazság szerint a Q1 és a Q2 nem tetszett annyira, mert küszködtünk egy-két dologgal, és nem találtuk meg azt az egyensúlyt, ami a hétvége korábbi részében meg volt. De végül sikerült megmentenünk a helyzetet. A Q2-ben fel kellett tennünk a második szett lágy gumit, mert egyébként nem lett volna elég jó a köridőm. A Q3-ban a úgy éreztem, hogy a pálya is javult egy kicsit, és azt gondoltam, hogy én is jobb formában leszek, így sikerülhet összehozni egy jó kört, vagy talán a pole pozíciót. A különbség kicsit meglepő lett, és összességében nagyon elégedett voltam az autóval. Mindenki nagyon keményen dolgozott, és a gyárban is azért, hogy biztosítsák az új alkatrészeket az autónkhoz, amik úgy tűnik, hogy működnek. Nyilván nagyon várom a holnapi futamot."

Arra a kérdésre, hogy vajon összejöhet-e zsinórban harmadik valenciai győzelme, a regnáló bajnok így válaszolt: "Nagyon jó lenne. Azt hiszem, hogy nehéz körülmények között, egy nehéz versenyünk lesz, és több meglepő eredmény is történt már idén. Attól még, hogy szombaton itt, vagyunk, senki nem tudja megmondani, hogy másnap mi fog történni. A ma esti meccs eredményét talán könnyebb lenne eltalálni, mint a holnapi befutó sorrendjét. Mindenképpen nehéz lesz, ráadásul szerintem még a mainál is nagyobb forróság lesz. Nyilván lesz több erős autó is, például a Ferrari és a Williams is nagyon gyors volt pénteken, és a Lotus már Bahreinben bebizonyította, hogy meleg időjárási körülmények között nagyon jó. Nyilván a pole pozíció fontos, de a holnapi napnál nem számít annyira."

Lewis Hamilton

"Igazság szerint arra számítottam, hogy sokkal hátrébb végzek, mert egész hétvégén nem találtuk meg a megfelelő beállításokat. A harmadik szabadedzés után próbáltuk kitalálni, hogyan is állítsuk be az autót, és min kellene változtatni. Úgy tűnik sikerült elég jól eltalálnunk. A szerelők ragyogóan dolgoztak, és azt gondolom elég sokat kihoztunk az autóból. Ennek ellenére Sebastian nagyon nagy különbséggel nyert most, így biztos vagyok benne, hogy kemény lesz a holnapi futam.  Ha megnézzük a rajtrácsot, és azt, hogy holnap milyen nagy forróság lesz, akkor a Lotusokra nagyon oda kell majd figyelni, hiszen nagyon versenyképesek lehetnek. A Ferrari is nagyon gyors lehet a versenytempóját illetően, úgyhogy holnap mindenképpen vigyázni kell a gumikra."

000 facebook_banner.jpg

Pastor Maldonado

"Nagyon sokat dolgoztunk az autón azért, hogy megfelelően gyors legyen, és péntek óta is sikerült változtatnunk rajta. A hétvége során néha kicsit bizonytalan voltam, mert nem mindig volt minden rendben az autóban, és nem volt mindig ugyanolyan érzés vezetni, illetve lágy gumi sem volt mindig ugyanolyan jó, mint a közepessel. Aztán összeszedtük magunkat, bár még ma délelőtt is küszködtünk a lágy keverékkel, mert nem volt meg a kellő egyensúly. De azt hiszem végül elég jó munkát végeztünk, és a Williams autó minden egyes alkalommal egyre jobb, és remélem, hogy holnap harcolhatok a dobogós helyekért."

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 valencia lewis hamilton európa nagydíj időmérő sebastian vettel formula-1 pastor maldonado