2012. jún 24.

F1 Ecclestone szerint nem valószínű, hogy 2013-ban New Jersey bekerül a versenynaptárba

írta: FormaNet
F1 Ecclestone szerint nem valószínű, hogy 2013-ban New Jersey bekerül a versenynaptárba

Bernie Ecclestone világhódító elképzelése nem mindig találkozik a realitásokkal, már ami az új pályák csatlakozását illeti. 2013-ban az elképzelések szerint csatlakozhat Franciaország, és New Jersey is a szériához, ám jelenleg egyik verseny sem kapott zöld utat, különböző okok miatt. A Formula-1 ura, Bernie Ecclestone szerint nem valószínű, hogy 2013-ban New Jersey bekerül a versenynaptárba.

New Jersey pálya.jpg

A BBC azon kérdésére, hogy véleménye szerint 2013-ban New Jersey-vel bővül-e a széria programja, Bernie Ecclestone elég egyértelműen felelt: "Nem, határozottan nem."

Az amerikai városi pálya munkálatai már megkezdődtek, és a szervezők biztosak abban, hogy időben elkészülnek, és egy 10 éves futamrendezésben gondolkodnak, ám a FOM vezér közel nem ilyen optimista.

„Majd meglátjuk, el kell még mennem, körülnézni. Amit eddig láttam a munkálatokból, abból nem vagyok annyira magabiztos, mint ők. Ha be tudják fejezni, és biztosítanak minket arról, hogy megrendezik a nagydíjat, akkor ott lesznek a naptárban" – szögezte le Ecclestone, aki leginkább attól tart, hogy a pálya nem készül el időben.

„Azt hiszem, mindenki azt akarja, hogy ott legyünk, és úgy tűnik, a politika is támogatja, szóval nem hinném, hogy ezen a téren probléma lenne. Ha az a hely elkészül, amit akarunk, akkor biztos teljesen más lesz a véleményem, de nem hiszem, hogy ez meg fog történni."

000 facebook_banner.jpg

A regnáló bajnok, Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíjat követően New Jersey utcáin száguldozott, és Valenciában elmondta, hogy nem sokat látott az épülő pályából.

„A pálya közelében sincs annak, hogy valójában is készülne, de azért jó lenne. Azt gondolom, hogy egy év az sok idő, ez alatt sok mindent lehet csinálni. Pontosan egy évvel ezelőtt voltam utoljára New Yorkban, és azóta Manhattanben majdnem elkészült a Szabadság-torony. Ha ezt el tudták érni egy év alatt, akkor nem jelenthet gondot néhány változtatás az aszfalton, köré pedig néhány kerítést felhúzni."

Nemrégiben felröppent a hír, hogy hamarosan 23 nagydíjra bővülhet a versenynaptár, ám Ecclestone Valenciában ezt határozottan cáfolta.

"Pillanatnyilag nincs szó ilyesmiről."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 new jersey formula1 bernie ecclestone sebastian vettel amerikai nagydíj