2012. jún 27.

F1 Kiöregedő pilóták - Gerhard Berger szerint nem a kor, csak a teljesítmény számít

írta: FormaNet
F1 Kiöregedő pilóták - Gerhard Berger szerint nem a kor, csak a teljesítmény számít

A korábbi Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger szerint a versenyzőket nem a koruk, sokkal inkább a teljesítményük alapján kell számba venni. „A piacra kell hagyni a kiválasztásukat" Ennek kapcsán leggyakrabban idén is Michael Schumacher neve hangzik el.

Valenciai dobogó.jpg

A rajongók továbbra is várnak Michael Schumacher döntésére, vajon marad-e vagy sem a királykategóriában. A hétszeres bajnok három év kihagyás után tért vissza 2010-ben a világbajnoki sorozatba, de nem úgy alakultak a számításai, ahogy feltételezhetően ő, a csapat és a rajongók várták. A jövője továbbra is kérdéses, szerződése a szezon végén lejár a Mercedesnél, ám a német legenda a valenciai siker után is egyértelművé tette, egyelőre nincs napirenden a döntés.

Idei eredményeit egy hullámvasúthoz lehetne hasonlítani, a monacói pole és a múlt hétvégi valenciai harmadik helyezése mellett javarészt kudarcok jellemzik 2012-es szezonját, melyeket leginkább önhibáján kívül kellett elszenvednie. Schumacher számára a legfontosabb kritérium eddig az volt, hogy jól érezze magát a sportban és élvezze amit csinál, kora pedig nem befolyásolta ebben.

Michael Schumacher idén 43 éves, ám ez második F1-es pályafutása tekintetében aligha fontos, figyelembe véve jelenlegi fizikai és mentális állapotát. Az egykori Formula 1-es futamgyőztes, Gerhard Berger szerint a kor nem számít.
„Nincs felső határ a Formula-1-ben, ott soha nincs. Ez az úgynevezett sokszínűség, mix tesz jót a Formula-1-nek. Egyértelműen a 'piacra' kell hagyni a döntést" - nyilatkozta Berger, a ServusTV-nek.

000 facebook_banner.jpg

„Ha nem vagy elég jó hozzá, nem vagy elégedett magaddal, akkor tűnj el, úgyis rögtön kiderül. Nem jelent semmit, ha szimpatikus karizmával rendelkezel. Muszáj magad odatenned, helyt állnod és hoznod kell az eredményeket, különben nem érsz el semmit" - mondta az 52 éves, tízszeres futamgyőztes, aki F1-es pályafutását követően csapatvezetőként is kipróbálta magát.
Berger így folytatta: „Ez leginkább a fiatalokra vonatkozik, de természetesen az „öregekre" is ugyanúgy igaz, akik karrierjük vége felé járnak."

Berger szemszögéből éppen ebben van a Formula-1 bája, hogy a régi sztárpilótáknak a feltörekvő újoncokkal kell megküzdeniük. Mindezt az Európai Nagydíjon láthattuk is. Az osztrák biztos benne, hogy a tapasztalt „öregedő" pilóták, mint Kimi Räikkönen, Michael Schumacher és Fernando Alonso (valenciai dobogósok) megérdemelten vannak ott, ahol vannak.

 

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 schumacher forma1 formula1 gerhard berger