2012. jún 28.

F1 Taps és aggodalom a Ferrarinál

írta: FormaNet
F1 Taps és aggodalom a Ferrarinál

A Ferrari számára a lehető legjobban végződött, a minden bizonnyal utolsó alkalommal Valenciában rendezett Európa Nagydíj, hiszen Fernando Alonso a gyenge időmérő után, a 11. helyről rajtolva végül győzelmet aratott. Alonso ezzel az eredménnyel átvette a vezetést a bajnokságban, és 20 pontos előnnyel várja a silverstone-i megmérettetést. Az alakulat elnöke, Luca di Montezemolo egyszerre boldog, tapsol és  aggódik.

ferrari.jpg

Luca di Montezemolo örömét nem kell különösebben indokolni, ám aggodalma sem alaptalan, miután Valenciában a szombati időmérőn szembesültek a Red Bull teljesítményével, majd a versenyen Sebastian Vettel meglepő fölényével, egészen a német motorhibájáig.

Vettel a pole pozíciót négy tizedmásodperces előnnyel szerezte meg Lewis Hamilton előtt, ami az idei szoros szezonban eddig példátlan fölényt jelent. Ezt követően a német a másnapi versenyen bebizonyította, hogy az RB8 versenytempója is elérhetetlen a többi csapat számára, hiszen a biztonsági autó behívásáig behozhatatlan előnyt autózott ki. Ezek az adatok komoly aggodalomra adnak okot Maranellóban.

Hagyományossá vált, hogy a Ferrari minden győzelem után egy találkozót szervez, ahol megbeszélik az előző verseny történéseit. Most sem volt ez másképpen, és Alonso idei második futamgyőzelmét követően az elnök beszélt öröméről és aggodalmairól, ezzel buzdítva a gárdát további megfeszített munkára.

montezemolo-stefano-domenicali.jpg

"Aggódom, és mindenkinek ezt kellene tennie. Igen, aggódom, mert három nagyon kemény versenyre számítok Silverstone-ban, Hockenheimben, és Budapesten, és mert láthattuk, hogy a Red Bull nagyon erős, négytized van a kezükben mindenkihez képest az időmérőn, és a versenyen is tovább szárnyaltak egészen a biztonsági autós fázisig. Ha el akarjuk érni céljainkat, akkor muszáj lesz továbblépnünk."

"Szeretném megköszönni munkáját egy rendkívüli képességű pilótának, aki nem véletlenül vezet a Ferrarinál. Továbbá a stratégiát, a boxkiállást, és mindenki erőfeszítését a pályán és itthon, amivel magunkra találtunk, és ezzel vezetjük a világbajnokságot, még ha nem is miénk a legjobb autó."

"Most biztosnak kell lennünk abban, hogy mindent megteszünk amit csak lehetséges, mert a győzelem egyedül, és kizárólag csak rajtunk múlik. Nagy hiba lenne azt gondolni, hogy a valenciai győzelem azt jelenti, hogy eleget dolgoztunk. Most versenyképes az autónk, de a győzelemhez ennél többet kell tennünk."

"Nem szeretném kívülállóként azt gondolni, hogy egy győzelem elég a tűzijátékhoz. Nagyon jól tudom, hogy mennyit dolgoztok, és mennyi áldozatot hoztok, és én vagyok az első, aki tudja, hogy kivétel nélkül, mindannyian még többet kell, hogy adjatok."

"Pár percre még emlékezzünk arra, hogy mi vezetjük a világbajnokságot, és utána gyerünk vissza a munkához" - folytatta Montezemolo Churchilli stílusban mondanivalóját.

Alonso Valencia 2012.jpg

"Előtte azonban azt kérném, hogy tapsoljunk meg néhány embert. Kezdve Fernandóval, mert a verseny után ez a legkevesebb amit tehetünk. Ritkán láttam őt ennyit előzni, és ezzel is megmutatta, hogy mennyire elszánt, a rajttól egészen a kockás zászlóig."

"Másodszor Felipét, és most nem azért, hogy ösztönözzük őt, ahogy azt a szezon korábbi részében tettük, hanem azért, hogy jelezzük, hiszünk benne, hogy tudja, mi számítunk rá: kell neki adni egy jobb és megbízhatóbb autót, így eredményeket tud majd elérni, amitől jobb lesz a közérzete, és a pozíciónk is mindkét világbajnokságban."

000 facebook_banner.jpg

"A harmadik taps a boxban dolgozó srácoknak jár, akik idén rengeteget dolgoztak, fejlődtek, és eljutottak arra a szintre, hogy az összes csapat hozzájuk viszonyítja magát egy olyan szezonban, ahol a kiállásoknak döntő jelentősége van: ők a büszkeségeink, és örülünk nekik."

"Az utolsó taps pedig - és én leszek az első, aki tapsra emeli kezeit - a főnökötöket, Stefano Domenicalit illeti, aki sohasem osztja meg a felelősséget, aki villámhárító a kritikák ellen, védi a személyzetet, miközben tudja, hogyan követeljen maximális erőfeszítést, hogyan építsen csapatot, és pozitívan tekint a jövőbe, és helyes értelemben realista. Megérdemli."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 montezemolo felipe massa maranello domenicali