2012. júl 01.

F1 Schumachert kitüntették Prágában - 10 Aranyszabály a biztonságos vezetésért

írta: FormaNet
F1 Schumachert kitüntették Prágában - 10 Aranyszabály a biztonságos vezetésért


Prágában a Nemzetközi Automobil Szövetség konferenciáján kitüntetésben részesítették a Formula-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert, köszönetet mondva a közúti közlekedésben való biztonságos példamutatásáért.

schumacher.JPG

Múlt hét csütörtökön Michael Schumacher a Cseh Autóklub érdemrendjét kapta meg Prágában az utcai vezetés biztonságos betartásáért. A német legenda a trófeát az FIA által rendezett konferencián vehette át, az úgynevezett „Action for Road Safety" kampány keretein belül Csehország fővárosában.

Schumacher mellett természetesen ott volt az FIA elnöke, Jean Todt is, aki két magas rangú politikussal találkozhatott. Az eseményen a Ferrari egykori csapatvezetője, Todt díjat nyújtott át egy sisak formájában a cseh elnöknek, Vaclav Klausnak. Ezzel szimbolizálva a 9-es aranyszabályt, ami a Nemzetközi Automobil Szövetség által létrehozott, „Biztonságért a közutakon" kampány 10-es listájának egyik szabálya: „Sisakot viselek: motorozás és biciklizés közben biztonságot nyújt a sérülések elkerülés érdekében, melyek a fejet érhetik."

Schumi kitüntetése.jpg

A jeles eseménynek a Prága szívében elhelyezkedő „Wenzelplatz" adott otthont. Ezen a helyszínen mutatta be Todt és Schumacher közel 15000 látogatónak, a 10 aranyszabályt, melyet az FIA állított fel a „Biztonságért a közutakon" címmel.

"Az utakon történő halálesetek borzasztó dolgok, de ha összefogunk, együtt tehetünk ellene"-mondta Jean Todt.
„Felállítottuk ezt a 10 aranyszabályt, mint egy egyszerű előre megtervezett ellenőrzőlistát. Akik követik őket, jobb vezetővé válnak és elősegítik a balesetek számának csökkentését."

Schumacher szerint még egy tehetséges sofőrnek is van mit elsajátítani belőle.

„Szerencsére én tisztában vagyok vele, hogy kell helyesen vezetni, de mindig van mit javítani rajta. Az ember mindig lehet figyelmesebb, edzheti a vezetési szokásait, de elég, ha odafigyel olyan egyszerű vezetési szokásokra, mint például bekapcsolja a biztonsági övet. Ezzel megóvhatja saját-, és mások életét is" - mondta a német legenda.

000 facebook_banner.jpg

A Nemzetközi Automobilszövetség által rendezett „Action for Road Safety" az évtized kampánya volt, a közútibiztonság megszilárdítására való felhívásával. Céljuk, hogy az elkövetkezendő tíz évben világszerte közel ötmillióra szorítsák vissza a halálos vagy súlyos sérülésekkel végződő közúti baleseteknek a számát.

A 10 aranyszabály


01. Bekötni a biztonsági övet
02. Betartani a közlekedési szabályokat
03. Betartani a sebességet
04. Gumik leellenőrzése
05. Józan vezetés
06. Megvédeni a gyermekeket
07. Óvatosság
08. Pihenni fáradtság esetén
09. Sisak viselése
10. Udvariasság és figyelmesség

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

prága f1 forma1 fia formula1 michael schumacher jean todt action for road safety