2012. júl 04.

F1 Horner: Vettel semmit nem írt alá, sőt nem is tárgyalt a Ferrarival

írta: FormaNet
F1 Horner: Vettel semmit nem írt alá, sőt nem is tárgyalt a Ferrarival

Az elmúlt hét egyik nagy port kavaró híre volt az az olasz sajtóértesülés, mely szerint Sebastian Vettel előszerződést kötött a Ferrarival. A hír kétséges hitelessége miatt erről a FormaNet Magazin nem számolt be akkor olvasóinak, és nem is meglepő, hogy Red Bull csapatfőnöke Christian Horner most egyértelműen cáfolta a híresztelést.

sebastian_vettel, christian_horner.JPG

Christian Horner elmondta, a német pilóta megnyugtatta, hogy semmiféle kapcsolatba nem került a Ferrarival abban a tekintetben, hogy a közeljövőben a maranellói alakulatnál képzelné el pályafutása folytatását.

A Formula-1 pletykagépezete teljes fordulatszámon dolgozik, és a szokásos forgatókönyv szerint számtalan jelölt van Felipe Massa helyére, jelenleg éppen a kétszeres világbajnok, Sebastian Vettel áll ennek a listának az élén.

Míg az olasz lapok arról írogatnak, hogy a tegnap 25. születésnapját ünneplő pilóta rövidesen a Ferrarihoz érkezik, sőt már előszerződést is aláírtak, addig Horner magabiztos abban a tekintetben, hogy Vettel még hosszú évekig erősíti a Milton Keynes-i istállót.

„Beszéltem erről Sebastiannal, és világossá tette számomra, hogy nem volt semmiféle párbeszéd, és semmit sem írt alá a Ferrarival" – nyilatkozta Horner a Rautersnek.

„Azt hiszem idén a csapatunkból a legtöbben mennek a Ferrarihoz valamikor, lehet az Adrian (Newey), Mark (Webber), vagy éppen Sebastian, és még magamról is azt feltételezhetem, hogy majd megyek" - jegyezte meg a csapatfőnök némi iróniával.

„A csapatunknál nagyon jól érzi magát Sebastian, és mi is nagyon elégedettek vagyunk vele. A Red Bull-lal van már több mint 12 éve, és azt hiszem, nálunk lesz még jó néhány évig."

„Nem kell azért aggódnom, hogy hol lesz Seb, 2013 vagy 2014 után."

A csapatfőnök hozzátette, nem hisz abban, hogy Vettel bármilyen érzelmi indíttatásból vágyna a Ferrarihoz, és hogy az a karrierje számára létfontosságú lenne.

„Nem hiszem, hogy a Ferrari szükséges lenne számára. Nagyon elégedett ott ahol van, kiváló eredményeket ért el, és arra összpontosít, hogy megpróbáljon további remek eredményeket elérni."

000 facebook_banner.jpg

A pletykák egyik alapja lehet talán az a Vettel által 2010-ben tett kijelentés, mely szerint a német is különleges és a mezőnyből kiemelkedő istállónak tartja a Ferrarit.

„A Ferrari különbözik minden más csapattól, hiszen egy legenda. Vannak más márkák, melyek ragyogó sikereket értek el, de a Ferrari különleges. Miért ne mehetnék hozzájuk néhány év múlva" - nyilatkozta Vettel, még 2010-ben.

Sokan próbálnak meg ebbe a kijelentésbe kapaszkodni, ám nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy Sebastian Vettel azóta a legfiatalabb kétszeres világbajnokként írta be magát az F1 történelmébe, sőt idén a legfiatalabb háromszoros világbajnoki címért van harcba Fernando Alonsóval, és ezeket az eredményeket a Red Bull autójával érte el.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 red bull formula1 sebastian vettel christian horner