2012. júl 04.

F1 Maria De Villota jobb szemét már nem tudták megmenteni az orvosok

írta: FormaNet
F1 Maria De Villota jobb szemét már nem tudták megmenteni az orvosok

A Marussia női tesztpilótája, Maria De Villota a keddi balesete következtében súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett, az orvosok jobb szemét már nem tudták megmenteni. A spanyol hölgy állapota továbbra is kritikus, de stabil.

maria de villota.JPG 

A Marussia tesztpilótája, Maria De Villota kedden délelőtt a duxfordi repülőtéren végrehajtott egyenesvonalú aerodinamikai teszten súlyos balesetet szenvedett. Tegnap a csapat hivatalosan annyit erősített meg, hogy versenyzőjüket a cambridge-i Addenbrooke kórházba szállították fej- és arcsérülésekkel,  állapota stabil, de további orvosi beavatkozások szükségesek.

A csapatfőnök, John Booth ma elmondta, hogy Villotán hosszadalmas műtétet hajtottak végre, ami tegnap délután kezdődött, és a szerencsétlenül járt 32 esztendős pilóta egészen ma reggelig a műtőben volt.

"Hálásak vagyunk annak az orvosi figyelemnek, amely Mariát és családját fogadta. Szeretnénk köszönetet mondani  a neurológiai és plasztikai sebészeti csapatok” – kezdte nyilatkozatát Booth.

"Mindemellett egy nagyon szomorú hírt is be kell jelentenem, mégpedig azt, hogy a sérülései következtében Maria elveszítette jobb szemét.”

000 facebook_banner.jpg

"Jelenleg Maria ellátása és felépülése a legfontosabb. A családja a kórházban van, és mindent megteszünk, hogy támogassuk őket. Türelemre és megértésre kérünk mindenkit Maria további állapotával kapcsolatban, a család érdekeinek figyelembevételével továbbra is gondoskodunk a megfelelő tájékoztatásról.”

"A baleset körülményeinek vizsgálata jelenleg már folyamatban van.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 formula-1 maria de villota marrussia