2012. júl 04.

F1 Silverstone megmutathatja a Red Bull valódi erejét

írta: FormaNet
F1 Silverstone megmutathatja a Red Bull valódi erejét

A Red Bull Valenciában mutatott teljesítménye továbbra is komoly fejtörést okoz a száguldó cirkusz főszereplőinek, hiszen az idei év szoros mezőnyében eddig teljesen szokatlan volt az a fölény, amivel Sebastian Vettel megnyerte az időmérőt, és az a lendület, mellyel jelentős előnyét kiépítette a versenyen, a biztonsági autó beküldéséig. Sokan találgatják, visszatér-e a tavaly megtapasztalt dominancia. A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, erre már a Brit Nagydíjon egyértelmű választ kaphat az F1 mezőnye, és a közönség.

sebastian_vettel-valencia.jpg

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, a Red Bull Valenciában mutatott előnye nem feltétlenül a gumikezelésen múlott, mint inkább a kiemelkedő aerodinamikai teljesítményen. Kedden a szakember a Williamsnél szervezett FOTA rajongói fórumon beszélt erről a kérdésről.

„Minden bizonnyal igen lenyűgöző teljesítményt nyújtott Vettel az utolsó nagydíjon Valenciában. A Red Bull Racing az a csapat, amely erős az aerodinamikai területen. Van egy kreatív csoportjuk, ezért mindig rendkívül versenyképesek, ami a fő erősségük."

„De van némi fenntartásom, mert ha csak arról van szó, hogy sikerült a gumikat nagyobb tartományban is megfelelő munkára bírni, akkor hogyan lehetett ekkora a különbség? Ha saját példánkat veszem, Nico kényelmesen szerezte meg a pole-t Kínában, és úgy vezetett a versenyen, ahogy akart, míg ugyanazzal az autóval a többi pályán csak szenvedtünk."

„Nem hinném, hogy ez lenne a helyzet a Red Bullnál, bár szeretném hinni. Ők egyértelműen erős helyzetben voltak az autójukka, és a gumikkal. Silverstone számukra hagyományosan egy jó verseny, a gyorsaságával, és a nagy sebességű kanyarokkal.....szóval majd meglátjuk hogy alakul."

„Ez egy nagyszerű év a változatosságával, és nagyszerű teljesítményt láthattunk a Red Bulltól Valenciában, de remélem ez nem rossz ómen a jövőre nézve."

000 facebook_banner.jpg

A Force India csapatfőnök helyettese, Bob Fernley is egyetértett Brawnnal abban a tekintetben, hogy Silverstone-ban derülhet ki igazán, mennyire versenyképes a Red Bull, és ezáltal milyen feladatokkal kell a többi csapatnak a továbbiakban szembenéznie.

„Úgy gondolom, a Red Bull egyértelműen nagy lépést tett előre Valenciában az aerodinamikai csomagjával. De nem hiszem, hogy a teljes potenciáljukat láthattuk akkor."

„Silverstone egy olyan pálya, ahol jellemző az aerodinamikai oldalon az elvárás, így ott majd megláthatjuk, hogy áll jelenleg a Red Bull ebben a tekintetben. Azt várom tőlük, hogy gyorsak lesznek, és minden csapat számára kihívást jelentenek majd."

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull formula1 silverstone sebastian vettel ross brawn brit nagydíj