2012. júl 05.

F1 Ki lesz a befutó a Brit Nagydíjon? - A bukmékerek Vettel győzelmét jósolják

írta: FormaNet
F1 Ki lesz a befutó a Brit Nagydíjon? - A bukmékerek Vettel győzelmét jósolják

A Red Bull Racing kétszeres világbajnok pilótája lenyűgözően vezetett a két héttel ezelőtti Európa Nagydíjon Valenciában, így nem meglepő, hogy a brit fogadóiroda, a Paddy Power 13/5-höz esélyt lát arra, hogy a német behúzza idei második győzelmét Silverstone-ban, míg hazánkban 3.2-es szorzóval lehet fogadni a regnáló bajnok diadalára.

seb-vettel.JPG 

Időjárás jelentés hétvégére

Az időjárás-előrejelzés azt mutatja, hogy az eső, mint olyan tényező közbeszólhat a hétvégén. Ahogy azt Malajziában is láthattuk a szezon korábbi szakaszában, ez rendkívül izgalmassá és nyitottá teheti a versenyt. A két nagy esőmenő - a világbajnokságot jelenleg 111 ponttal vezető Fernando Alonso és a Sauber versenyzője Sergio Perez - mindketten esélyesként léphetnek elő. A tavalyi Brit GP győztesénél, a kétszeres világbajnok Alonsónál igen erős, 5/1-hez, míg Péreznél 50/1–hez az esély.

Mi a helyzet a hazai versenyüket futó pilótákkal?

Lewis Hamilton utoljára 2008-ban diadalmaskodott a Brit Nagydíjon, ám McLaren sztárpilótája így is Vettel mögött a második helyen áll a fogadóirodáknál egy 4-es szorzóval. A csapattárs Jenson Button eddig még sosem állhatott dobogóra hazai versenyén, de akik mégis rá fogadnak, 14-szeres pénzt kaszálhatnak a 2009-es bajnok futamgyőzelme esetén. A force indiás Paul di Resta tavaly a remek hatodik helyre kvalifikálta magát, ettől függetlenül nem túl sok, mindössze 80/1-hez esélyt adnak a skót győzelmére. 

Mit várhatunk a kettes számú versenyzőktől?

Érdemes a 2010-es győzelme alapján megjegyezni Mark Webbert is a hétvége előtt. Amennyiben a továbbfejlesztett RB8-as olyan gyors lesz, mint Valenciában akkor jó lóra tehet aki az ausztrálra fogad, hiszen a 12-es odds többet hoz, mint minden pénzt a top háromra tenni! Felipe Massának 50/1-gyel, fantasztikus esélye van, főleg azért, mert azzal az autóval vághat neki a hétvégének, amivel jelenleg csapattársa a világbajnokság élén áll.

És a többiek

A Williams pilótája, Bruno Senna első F1-es győzelmére 225-ös szorzóval lehet fogadni erre a hétvégére, míg a lotusos srácok közül Romain Grosjean futamgyőzelmére adnak nagyobb esélyt. Grosjean neve mellett 11-es odds, szerepel, de márkatársa sem sokkal marad el, Kimi Räikkönen silverstone-i diadalára 12-es a szorzó.

Végül, de nem utolsósorban a Paddy Powernél az is megtippelhető, hogy melyik lesz az a verseny, ahol a Caterham pilótái bejutnak a top10-be. 20/1-hez esélyt adnak arra, hogy Heikki Kovalainen a hétvégén pontot szerezhet magának és a csapatának.

000 facebook_banner.jpg

Legnagyobb hazai fogadóirodánknál sem sokban különbözik a helyzet, hiszen az itthoni bukmékerek is Sebastian Vettel futamgyőzelmét látják legesélyesebbnek, melyre 3.2-es szorzóval fizetnek. A második hely itt is Lewis Hamiltoné 4-5-ös oddsszal, míg csapattársa, Jenson Button mindössze 16/1-hez esélyt kapott. Harmadik helyen Fernando Alonso áll 5.4-es szorzóval, illetve Kimi Räikkönen 12/1-hez, míg Mark Webber 13/1-hez sanszot kapott. 

Formanet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

 

Szólj hozzá

f1 fogadás silverstone brit nagydíj formula-1