2012. júl 06.

F1 Button szerint a Red Bull nem ismétli meg valenciai dominanciáját

írta: FormaNet
F1 Button szerint a Red Bull nem ismétli meg valenciai dominanciáját

Jenson Buttonnak nincsenek kétségei afelől, hogy a McLaren versenyképes lesz Silverstone-ban, és a Red Bull valenciai dominanciája ellenére sem aggódik, mert véleménye szerint az energiaitalosok ezen a pályán nem lesznek akkora fölényben.

jenson_button 2012.JPG  

Hazai versenyére készülő Jenson Button úgy véli, hogy a silverstone-i pálya karakterisztikája kedvez majd az MP4-27-nek, és amíg a Red Bull legutóbbi fejlesztései sokkal inkább a lassú kanyarokban mutatkoztak meg, addig a gyors kanyarokkal teli northamptonshire-i aszfaltcsíkon a wokingiak autói is igazán versenyképesek lesznek. 

"A legutóbbi versenyen mindenki nagyon izgatott  volt a Red Bull teljesítménye miatt. Fenomenális amennyit előreléptek."

"Remek aerodinamikai csomaggal érkeztek, ami az alacsony sebességű kanyarokban jól működött. Ez pedig egy olyan terület, ahol nagyon nehéz aerodinamikai szempontból egy jó autót csinálni, hiszen a fúvott diffúzor be lett tiltva. Pillanatnyilag ezen a területen vannak hiányosságaink, de ez most nem számít, hiszen ez egy nagy sebességű pálya, ahol a frissítéseink megfelelően dolgoznak majd."

Az alakulat sportigazgatója, Sam Michael a napokban úgy nyilatkozott, hogy a frissített csomag nagyjából egy tizedmásodpercet jelenthet, Button azért egyelőre óvatos, és túl nagy előrelépésre nem számít.

"Tettünk egy lépést előre, de nem hiszem, hogy ez nagy lépés lesz. A korlátozott aerodinamikai szabályok mellett nehéz olyan nagyot lépni előre, mint például a tavalyi évben. De van néhány kisebb aerodinamikai és mechanikai frissítésünk, és van köztük néhány nagyon izgalmas. Szóval van pár apróság ami segítségünkre lehet, bár úgy gondolom, hogy ezek nélkül is elég jó lenne itt az autónk."

000 facebook_banner.jpg

A 2009-es bajnok nem gondolja, hogy  a Red Bull Silverstone-ban is annyira domináns lenne, mint a legutóbbi versenyhétvégén.

"Akkor ott (Valenciában) voltunk, nem pedig itt" - mondta Button, amikor arról faggatták, hogy rémisztőnek tartja-e a Red Bull fejlesztéseit.

"Nem hiszem, hogy most akkora előnyt látunk majd, mint amit ott."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

mclaren silverstone jenson button brit nagydíj formula-1 F1