2012. júl 07.

GP3 Kiss Pál Tamás: Most már muszáj lesz egy kis jókedvet varázsolnom

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás: Most már muszáj lesz egy kis jókedvet varázsolnom

Szombat reggel magyar idő szerint 9 óra 45 perckor az időmérő edzéssel folytatódott a GP3 silverstone-i versenyhétvégéje. Kiss Pál Tamás a félórás kvalifikációnak azzal a tudattal vágott neki, hogy bárhol is végez, pénteki büntetése folytán tíz hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson. Ezúttal az eső sem sietett a segítségére és száraz pályán a 11. helyet sikerült megszereznie.

Kiss Pál Tomi silverstone 2.jpg

A délutáni első futamot Tamás így a 21. helyről kezdheti majd meg. A pénteki esős szabadedzésen elért 2. helyét követően természetesen nem erről a rajtpozícióról álmodott, de most már nincs más hátra, mint előre – ebből a helyzetből kell kihoznia a maximumot. A magyar pilótán mindenesetre biztosan nem fog múlni semmi, hiszen ő szeretné a legjobban, hogy ne a pénteki 2. hely jelentse számára a hétvége csúcspontját, és mindent meg is fog tenni ennek érdekében.

„Ha röviden kell összefoglalnom az idõmérő edzés történéseit, akkor azt mondom, hogy sárga zászló. Pénteken sem volt szerencsém a sárga zászlókkal és ma reggel sem. A végén ahányszor gyorskörön voltam, mindig vagy a 2. vagy a 3. szektorban belengették elém, így nem tudtam tovább javítani a köridőmön. Remélem, délután a kockás zászlónak jobban örülhetek majd" – lendült túl gyorsan a búslakodáson a 21 éves pilóta.

„Az elején rossz beállításokkal futottunk és nem volt elég leszorítóerő az autón, ezért az edzés második felére csökkentettünk a szárnyálláson, aminek köszönhetően a második szett gumin már jó tempót tudtam diktálni. Sajnos azonban az említett sárga zászlós jelzések miatt csak egy gyorskört tudtam futni ezekkel a jó beállításokkal, és hiába álltam egy darabig a 4-5. helyen, ahogy tisztult a pálya, úgy javultak a köridők is, és a végén a többieknek maradt idejük még egy tiszta (sárga zászló mentes) gyorskörre, mert pont átérte k még a célvonalon, én viszont már pont nem. Sajnálom a dolgot, mert az első szektorban rendre szinte azonos időt futottam a leggyorsabbal, ezért úgy érzem, legalább a 4-5. helyre odaérhettem volna, ha lett volna még egy tiszta köröm."

000 facebook_banner.jpg

„De őszintén szólva az már oly mindegy, hogy a 15. vagy a 21. helyről rajtol az ember, innen így is, úgy is bravúrra lesz szükség a jó szerepléshez. Remélem, délutánra megjön az eső, mert úgy valamivel könnyebb dolgunk lenne és esőben innen hátulról indulva is a pontszerzés a minimális elvárás magammal szemben. De ha esik, ha nem, meg kell próbálnunk pontokat szerezni és lehetőleg a top8-ban végezni, hiszen ezért vagyunk itt, és biztosra veszem, hogy nem ez a 21. hely a valós pozíciónk a jelenlegi mezőnyben. Elnézve a hangulatot a depóban, most már muszáj lesz egy kis jókedvet varázsolnom a pályán és mindent megteszek, hogy egy kis mosolyt csaljak a körülöttem levők arcára. Igyekszem már az első futamon valami igazán nagyot alkotni" – mondta Kiss Pál Tamás, aki egyébként tízhelyes rajtbüntetésével együtt is előrébbről indulhat majd, mint két Atech CRS GP-s csapattársa.

A GP3 silverstone-i első futamát szombat délután 17 óra 20 perces kezdettel az Eurosport2 élőben közvetíti.

P1race.hu Borbás Bálint

banner felirat 1.jpg


Szólj hozzá

silverstone gp3 kiss pál tamás