2012. júl 11.

F1 A McLaren legyőzte mumusát, és újra gyors boxkiállásokat produkál

írta: FormaNet
F1 A McLaren legyőzte mumusát, és újra gyors boxkiállásokat produkál

A McLaren csapat sportigazgatója Sam Michael elmondta, hogy a csapat a boxkiállások során elérte azt a sebességet, amelyet szerettek volna, azt azonban elismeri, hogy a nyomás ugyanúgy rajtuk van, hogy ezt továbbra is ilyen szinten tudják tartani.

mclaren boxkiállás.JPG 

Köztudott, hogy a McLaren az idei évben rengeteget bakizott a futamokon a boxkiállásoknál, és emiatt rengeteg kritikát kapott az istálló, hiszen versenyzőik emiatt értékes pozíciókat veszítettek, főleg a 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton.

Egyelőre úgy néz ki sikerült ezt a csorbát kiküszöbölni és a valenciai futamon Hamilton szerelői rekordot állítottak fel, amikor  2,6 másodperc alatt cserélték le a pilóta autójának abroncsait.

Sam Michael és csapata a szezon kezdetétől fogva stagnáló teljesítményt nyújt ezen területen, és megközelítőleg mindig három másodperc alatt tudják teljesíteni a kiállásokat.

Ezt láthattuk a Brit Nagydíjon - ahol is a leggyorsabb kiállás 2,66 másodperc volt, ez egy kicsit lassabb volt, mint a rekordkiállás, (2,6) melyet két hete Valenciában láthattunk.

Michael el van ragadtatva, hogy a boxban sikerült három másodpercek alá menni és csak remélni tudja, hogy ez így marad az elkövetkező futamokon is.

„Montrealban is sikerült, de sok helyszínen volt, hogy hibáztunk és voltak problémáink" – mondta a szakember az Autosportnak.

„Tudtuk, hogy ez összejöhet, megoldjuk a problémát és sikerült is, ahogy azt megmondtuk. Most végre ott vagyunk, de továbbra is szeretnénk, ha ez így maradna. Ha megnézzük, néhány csapat hibázott Silverstone-ban is – például a Mercedes, vagy a Saubernél Kobajasi Kamui, illetve a Red Bull istálló is vétett hibát, szóval nehéz tökéletesen teljesíteni. Amennyiben továbbra is meg tudjuk előzni a problémákat, és el tudjuk érni azokat az időket, amik azt bizonyítják, hogy elég gyorsak vagyunk és az autó is elég gyors lesz, úgy nyerhetünk is. Akkor minden megváltozik. Silverstone-ban nem úgy lett, de minden lehetséges."

000 facebook_banner.jpg

Noha jóllehet a McLaren volt a leggyorsabb a kiállások tekintetében a Brit Nagydíjon, átlagban a Ferrari magasan viszi a prímet. Az olasz istálló az idei szezonban nem bakizott még a boxkiállások során.

 

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren formula-1 boxkiállás