2012. júl 13.

F1 Prost rászánta magát a Senna filmre - nem tetszett amit látott

írta: FormaNet
F1 Prost rászánta magát a Senna filmre - nem tetszett amit látott

A tragikus sorsú legendás pilóta, Ayrton Senna életét bemutató, többszörösen díjnyertes dokumentumfilm, két évvel a bemutató után is tarol. A film színvonalát emelik azok az archív felvételek, melyek bemutatják a gyakran ádáz ellenségként csatázó, Prost - Senna duó kapcsolatát. A film bemutatója után Alain Prost kijelentette, nem hajlandó megnézni a filmet, nemrégiben azonban a Goodwood Fesztiválon az ITV-nek arról beszélt, hogy végül megnézte, és elárulta, kissé feldühítette.

Prost Senna.jpg

A sportág történelmének egyik legendássá vált rivalizálása a Prost és Senna közötti állandó párharc volt, amellyel természetesen a 2010-ben készült Senna film is részletesen foglalkozik, és melyben a négyszeres világbajnok Prost szerint felületesen ábrázolták kettőjük kapcsolatát, és a legrosszabbnak azt tekinti, hogy rosszfiúnak állítják be.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e személye ábrázolásával a filmben, Prost egyértelműen nemet mondott: „Egyáltalán nem. Valóban nem értek egyet."

A francia legenda azt is elmondta, hogy többször próbálta segíteni a film rendezőit.

Valóban felháborít ez a dolog. Hogy miért, azt elmondom harminc másodpercben. Nagyon sok időt fordítottam erre, és sok-sok órát töltöttem el azzal, hogy próbáltam elmagyarázni a dolgokat."

„Volt egy Ayrton Sennánk a Formula-1-előtt, volt egy Ayrton Sennánk, akivel harcoltunk a Formula-1-ben, és volt egy Ayrton Sennánk azután, hogy visszavonultam."

„És ha visszatérünk a történet emberi oldalához, két személyiséghez, az embereknek sokkal világosabb képet kellett volna kapniuk arról, hogy mi történt amikor egymással harcoltunk. Miért úgy harcoltunk, ahogy az történt, és valóban jobban sikerült volna ezt megértenünk az utolsó három-négy hónapot is beleveszik a történetbe, amikor hetente egyszer-kétszer felhívott. Kérte a válaszaimat, és kérte, hogy térjek vissza a GPDA-ba (pilóták szövetsége – szerk.) és válaszokat kért a Williamsről, annak biztonságáról, és személyes dolgokról is beszélgettünk - vannak ezek között nagy titkok, amikről soha senkinek sem fogok beszélni."

000 facebook_banner.jpg

„Jobb lett volna, ha ezek így kerülnek be (a filmben), de az állandó rohanásnak ez az eredménye, és csak az üzleti szempontok számítottak, nem volt szempont, hogy túl sokszor a rossz fiúnak állítottak be."

„De nem igazán foglalkozom most már ezzel. Most itt vagyunk Goodwoodban, ahol rengeteg rajongó van, hiszen ez a motorversenyek történelmi helyszíne. Szerettem volna, ha valami ilyesmi lett volna a történet vége."

„Végül mindennek az emberi oldalát kell nézni. Ellenkező esetben nincs történelem, nincs hagyomány, és ez valóban nagyon sajnálatos."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 ayrton senna alain prost senna film