2012. júl 17.

F1 A csapat amely mert nagyot álmodni - A Caterham Budapest után Leafield felé veszi az irányt

írta: FormaNet
F1 A csapat amely mert nagyot álmodni - A Caterham Budapest után Leafield felé veszi az irányt

A Caterham csapat elkezdte új bázisának a felújítását az oxfordshire-i Leafieldben, ahová az alakulat még ebben a hónapban átköltözik. A teljes Caterham istállónak - beleértve a GP2-es csapatot is - itt lesz a főhadiszállása a hosszú nyári szünetet követően.

caterham.JPG

Az új helyszín - ami jelenleg is felújítás alatt áll - korábban már otthont adott más Formula-1-es istállóknak is, mint a Super Aguri és az Arrows.

A csapatfőnök Tony Fernandes büszkén emlékezett vissza: „Hihetetlenül nehéz elhinni azt, hogy három évvel ezelőtt, 2009-ben, egy teljesen üres gyárba léptem be és indítottunk egy csapatot. Akkoriban, összesen négy, teljes munkaidőben dolgozó személyzet, néhány jegyzettömb és egy olyan feladatlista volt megtalálható, amelyre sokan azt mondták, hogy lehetetlen teljesíteni."

Az üzletember hozzátette: „Rengeteg dokumentált kérdés van akkorról, és már itt tartunk 2012-ben, 34 hónappal azután, hogy elkezdtük az első Formula-1-es autónkat megtervezni. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb lépéseket megtettük a fejlesztések szempontjából is."

Caterham-leafield-2012.jpg

„A Caterham Csoport ma már megtestesíti azokat az álmokat és terveket, melyeket 2009-ben kezdtünk el megvalósítani, és reményeim szerint ebben nagy előrelépés lesz a leafieldi főhadiszállásunk átadása is."

A leafieldi főhadiszállás ad új otthont  a Formula-1-es Caterham és a GP2-es Caterham istállóknak is, valamint ideköltözik a Caterham Cars, és a Caterham Composites and CTI a csapat technológiai és innovációs részlege is.

„Bárki, aki tudja honnan is kezdtük, hihetetlennek nevezi azt, amit ennyi idő alatt elértünk. Teljesen a nulláról indulva, ma már több, mint 500 tagú személyzetünk dolgozik különböző projekteken" – folytatta a tulajdonos csapatvezető.

„A munkák már megkezdődtek Leafieldben. Az első munkálatok között szerepel, hogy előkészítsék a terepet, egy hosszú sikeres jövőre. Mialatt itt keményen dolgoznak, addig a csapat kamionjai utoljára hagyták el Hingham helyszínét az idei 2012-es autóinkkal."

Tony Fernandes.jpg

"A következő alkalommal, mikor visszatérünk az Egyesült Királyságba, a csapat már az új helyszínre, Leafieldbe tér haza, ami rendkívül izgalmakkal teli nap lesz az egész Caterham Csoportnak. Több mint 200 F1-es munkatárs költözik át Oxfordshire-be az elkövetkező néhány hétben, és október vége felé mikor teljesen átadjuk az új létesítményt, talán nagyobb esélyekkel indulunk, hogy célba vehessük és utolérjük a nagyobb F1-es istállókat."

000 facebook_banner.jpg

„Fontos megjegyezni, hogy ez nekünk is rendkívüli alapot ad, hogy a jövőre nézve szebb kilátásaink legyenek. Ez az, amiért én olyan izgatott vagyok és merek szebb, nagyobb, és ambíciókkal teli álmokat álmodni, mint tettem azt korábban" – zárta optimista mondandóját Tony Fernandes.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 caterham tony fernandes leafield