2012. júl 17.

F1 Alonso: Jelenlegi helyezésünk a kemény munka és a pozitív hozzáállásunk eredménye

írta: FormaNet
F1 Alonso: Jelenlegi helyezésünk a kemény munka és a pozitív hozzáállásunk eredménye

A Ferrari csapata biztos benne, hogy a Német Nagydíjon ismét a futamgyőzelemért szállhatnak harcba. Fernando Alonso saját csapatát méltatja, míg versenymérnöke a jó végsebesség, és ezzel összefüggésben a megfelelő leszorítóerő megtalálásában látja a győzelem kulcsát.

Alonso Német GP előtt.jpg

Az olasz istállónál nem minden ok nélkül hisznek a hockenheimi győzelemben, hiszen a tűz piros Ferrari futamról-futamra gyorsabb, emellett Fernando Alonso ihletett formában autózza végig versenyhétvégéit. Az idény eleji nehéz indulást követően, a Scuderia jelenleg a második helyen áll a konstruktőri világbajnokságban 122 ponttal, melyből 111 egységet Fernando Alonso szerzett meg, s ezzel az egyéni világbajnoki tabella legfelső fokán áll. Malajzia és Valencia után idei harmadik futamgyőzelmére készül a tapasztalt pilóta.

Csapattársa, a brazil Felipe Massa is kezdi felvenni a kétszeres világbajnok tempóját, ami nagy bizakodásra adhat okot a németországi hétvége előtt. Különösen, ha visszaemlékszünk a legutóbbi, kissé viharos utóhullámokkal is kísért hockenheimi versenyre, melyen kettős győzelmet ünnepelhetett a Ferrari csapata. 2010-ben Felipe Massa állhatott fel a dobogó második fokára, míg Fernando Alonso a futamgyőzelmet szerezte meg.

A kétszeres spanyol világbajnok csapata hozzáállását tartja a siker egyik alapvető elemének, és a szezon elejére is visszaemlékszik.

„A szezon kezdetén, talán óriási optimizmusra volt szükség, hogy a mostani helyzetünket el tudjuk képzelni. De a sport ilyen, a dolgok nagyon gyorsan tudnak változni, és mi mindig pozitívan gondolkodtunk. Az aktuális helyezésünk a helyes hozzáállásunk, és a nagyon sok kemény munka eredménye."

Andrea Stella, Alonso főmérnöke is reménykedik a Ferrari versenyképességében, a jó végsebességben, illetve a megfelelő leszorítóerő megtalálásával remél győzelmet.

„Az autó kiválóan ment Valenciában, jó volt Silverstone-ban. Hockenheim keveréke a Valenciához hasonló lassú részeknek, és a Silverstone-ra emlékeztető gyors szakaszoknak. Valószínűnek tartom, hogy a Ferrari versenyképes lesz Németországban."

„Mindig jobb és jobb végsebességet akarunk elérni, ami meghozza az előnyt a köridő csökkentéséhez, és ez által könnyebbé teszi az életünket a verseny alatt."

000 facebook_banner.jpg

„De természetesen, a jó végsebesség társa a megfelelő leszorítóerő, ha jól tudjuk be állítani, akkor elérjük a jó végsebességet is, ez egy fontos rész, mivel akkor jó az autónk teljesítménye, amikor elérjük a megfelelő leszorítóerőt. Ez az a terület, ahol megpróbálunk fejlődni a jövőben."

Az olasz istálló legendásan sikeres a Német Nagydíjak történelmében, hiszen 20 futamgyőzelemre tettek szert az évek során, melyből 10 Hockenheimben született. Emellett Fernando Alonso élete formájában autózik, ami talán a Ferrari lehetséges gyengeségeit is ki tudja egyenlíteni.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 hockenheim német nagydíj 2012