2012. júl 18.

F1 Egyre több a jelentkező Kobajasi helyére?

írta: FormaNet
F1 Egyre több a jelentkező Kobajasi helyére?

Peter Sauber csapatfőnök azon kijelentése, mely szerint nem sietik el a döntést a jövő évi pilótapáros illetően, némiképpen mozgásba hozta a pilótapiaccal kapcsolatos találgatásokat. Az alakulat pilótaülései az idei teljesítmény alapján mindenképpen jelentősen felértékelődtek, és egyre több olyan vélemény is napvilágot látott, mely szerint Kobajasi Kamui helyzete ingatag a svájci gárdánál. Két lehetséges pályázó azonnal fókuszba is került, a Caterham finn pilótája, Heikki Kovalainen, és a tavaly a Toro Rossótól menesztett, idén a BBC-nél kommentátorként, és a Pirellinél tesztpilótaként dolgozó Jamie Alguersuari személyében.

Sauber Kobajasi.jpg

A finn Turun Sanomat szerint a csapatfőnök látószögébe került a Caterhamnél harmadik évet teljesítő finn Kovalainen, aki bár elégedetten nyilatkozott jelenlegi csapatáról, ám többször is jelezte, hogy szeretne végre egy olyan autóban ülni, mely a rajtrács első felében tenné lehetővé számára a versenyzést.

Kovalainen erről így nyilatkozott: „Személy szerint az a célom, hogy újra az első helyeken lehessek, de még nem tudom, hogy hol. Nem beszéltem erről még senkivel."

„Egyértelműen azt szeretném, hogy legalább pontokért csatázhassak. Kényelmesen érzem magam ennél a csapatnál (Caterham) ahol kialakíthattam a saját pozíciómat, és azt gondolom, amit építünk, az a helyes irány."

„Ha elég lendület van, akkor nincs értelme eldobni az eddigi munkát, de már nem vagyok gyerek" – vélekedett a harminc éves, egyszeri futamgyőztes pilóta.

000 facebook_banner.jpg

A Sauber másik jelöltje lehet a spanyol Jamie Alguersuari, aki jelenleg a Pirellinél tesztpilótaként tartja a fizikai kapcsolatot a szériával.

„Jövőre újra versenyautóban leszek, ez 100 százalék" – idézte az egykori Toro Rosso pilótát az EFE hírügynökség.

A spanyol Marca című lap szerint Alguersuari a jövőjéről nemrégiben így nyilatkozott: „Van egy csomó lehetőségem, és ajánlatom. Biztos vagyok benne, hogy jövőre - bár nem lesz túl nagy pilótavándorlás - ismét a Formula-1-ben leszek. Természetesen nem nyerő autót kérek, csupán egy csapatot, amely megadja nekem a lehetőséget, hogy következetesen az első tízben legyek. Ebben az évben ezek (a csapatok) a Williams, a Sauber és a Force India." 

Továbbra is nagy kérdés azonban a Sauber másik pilótájának, a mexikói Sergio Pereznek, és a ferraris Felipe Massának jövője, hiszen ők így párban már  többször kerültek a találgatások kereszttüzébe.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 sauber heikki kovalainen kamui kobajasi jamie alguersuari