2012. júl 19.

F1 Alonso személyes szponzorok terén is listavezető

írta: FormaNet
F1 Alonso személyes szponzorok terén is listavezető

Nem titok, hogy Fernando Alonso a legdrágább, és egyben a legjövedelmezőbb pilóta a jelenlegi Formula-1-es mezőnyben - állítja egy marketing magazin, a WundV.

Alonso Silverstone 2012.jpg 

A Book GP 2012 tájékoztatása szerint Fernando Alonso 2012-es fizetése 30 millió euró, amivel toronymagasan vezeti a fizetési listát.  Persze ezt a számot Scuderia Ferrari teljes mértékben hiteltelennek találja…

A 31. születésnapját jövő héten éppen Magyarországon ünneplő kétszeres világbajnok külső támogatók között is a legerősebb. A pilóta az elmúlt évben 7-8 millió euró közötti összeget tehetett zsebre a személyes szponzorai által, melyek között szerepel a Puma, a Santander Bank, valamint a Tag-Heuer is, ezen kívül a guru reklámarcaként is feltűnik.

A második hely hétszeres világbajnok, Michael Schumacheré. Három éves távolléte ellenére a német legenda neve nagyon kelendő, hiszen 5-6 millió eurót köszönhetett a szponzorainak.

A címvédő világbajnok Sebastian Vettel 3-4 millió eurót kap, nagyjából ugyanannyit, mint mclarenes, Jenson Button, de kevesebbet, mint Lewis Hamilton (5 millió euró).

A pilóták többsége adakozó típus, így jövedelmük bizonyos százalékát a rászorulóknak adják. Alonso, Hamilton, és Schumacher is az UNICEF nagykövetei között van, ahol a gyermekek életét segítik.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso szponzorok formula-1