2012. júl 19.

F1 Hazai versenyén Sebastian Vettel győzelmét jósolják a bukmékerek

írta: FormaNet
F1 Hazai versenyén Sebastian Vettel győzelmét jósolják a bukmékerek

A címvédő, Sebastian Vettel a bukmékerek legnagyobb esélyese a most hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjon Hockenheimben, annak ellenére is, hogy a Brit Nagydíjon, csak a harmadik helyen ért célba.

sebastian vettel.JPG

Köztudott, hogy Sebastian Vettel sohasem tudott még hazai közönsége előtt diadalmaskodni. A Red Bull ásza mégis 5/2- höz eséllyel indul a hétvégi futamon. Az elmúlt két nagydíjon az RB8-as bizonyított és megmutatta mire is képes valójában, ahogy azt a csapattárs Mark Webber is, akit a Brit Nagydíjon elsőként intett le a kockás zászló. Az ausztrál pilóta ehhez mérten, 5/1-hez esélyekkel indul vasárnap.

Itt az ideje, hogy a McLaren visszavágjon?

A McLaren rendkívül alulteljesített az elmúlt futamon Silverstone-ban, de a „bukik" Lewis Hamilton esélyeinek ennek ellenére 4.5-ös szorzót adnak, így ő a második legnagyobb kedvenc a Ferrari világbajnok pilótája Fernando Alonso után.
A spanyol versenyző megnyerte a legutóbbi hockenheimi viadalt, de igen ellentmondásos körülmények között. A csapatutasítás akkor még tiltott volt a Formula-1-ben és ennek ellenére Felipe Massa azt a parancsot kapta, hogy engedje el csapattársát, mert ő a gyorsabb. Ebből 2010-ben jó kis botrány kerekedett. A brazil az utóbbi időben bár kezd visszatalálni régi önmagához így is csak 33-as oddsot kapott. Ezzel ellentétben, Jenson Button - aki nem igazán muzsikál túl jól az elmúlt időszakban - neve mellett 16-os odds szerepel.

Égi előrejelzés

Az időjárás előrejelzés szerint most hétvégén is várható eső. Ahogy azt Malajziában és Angliában is láthattuk, vizes körülmények között jól szerepelnek a Sauber versenyzői, Sergio Péreznek 50/1- hez ,míg a csapattársnak, Kamui Kobayashi-nak 60/1 – hez az esélye, akár a dobogó is megfontolandó lehet.

000 facebook_banner.jpg

Vajon az „Ezüst Nyilak" megvigasztalódhatnak haza versenyükön?

A Mercedes idei ingadozó teljesítménye alapján, megjósolhatatlan szereplésük, de Michael Schumacher és Nico Rosberg 18/1- hez esélye nem elkeserítő, érdemes lehet pénzt tenni rájuk, hátha egy dicsőséges hazatérést láthatunk tőlük.

Mi a helyzet a többiekkel?

A Lotus rendkívül meggyőző teljesítményt nyújt az idei évben , így nem csoda, hogy legtöbben a győzelmükre voksolnak, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean ezen a hétvégén 12-es szorzóval állnak a fogadóirodák szerint.
A Williams istálló valószínűsíthetően gyorsabb, mint azt láthatjuk tőlük, de a bukmékerek szerint sem Pastor Maldonado (40/1), sem pedig Bruno Senna (150/1) nem fognak jó eredményt hazaszállítani. Vitalij Petrov a Caterham pilótája, jó lehet esős körülmények között és néhány értékes pontot akár még szerezhet is magának és csapatának. Annak esélye, hogy az orosz versenyző a top10-ben fejezi be a Német Nagydíjat,  a fogadóirodák szerint 1500/1-hez.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 sebastian vettel német nagydíj f1 fogadás