2012. júl 20.

F1 A Ferrari és a Mercedes Magny Coursban tesztel?

írta: FormaNet
F1 A Ferrari és a Mercedes Magny Coursban tesztel?

A két élcsapat az egykori Francia Nagydíj helyszínén Magny Coursban tesztelhet szeptember közepén. A francia pálya 2008-ban volt utoljára része a száguldó cirkusznak.

magny cours_1.JPG 

Az elmúlt években megszokott abu dhabi tesztprogram idén kissé felborulni látszik, hiszen a mezőny három alakulata, a Williams, a HRT és a Marussia például már a Brit Nagydíj után, Silverstone-ban maradt, és a szezon közepén letudta a fiatal pilóták tesztjét.

A csapatok nagy része továbbra is ragaszkodik Abu Dhabihoz, beleértve a Red Bull, a McLaren, a Lotus, a Force India, a Sauber, a Toro Rosso és a Caterham alakulatát. Ez a teszt a szezon végén lesz.

Német Auto Motor und Sport lap állítása szerint ugyanakkor a Ferrari és a Mercedes Magny Courst szemelte ki, az időpont pedig várhatóan az Olasz Nagydíj utáni napokra esik.

A hírek szerint a logisztikai és anyagi okok miatt a középmezőny kizárta ezt a lehetőséget, így várhatóan a Szingapúri Nagydíj előtt csak a Ferrari és a Mercedes tesztel Magny Coursban, egyelőre azonban a hivatalos tájékoztatásra még várnunk kell.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

teszt mercedes ferrari f1 magny cours formula-1