2012. júl 20.

F1 Alonso: Úgy gondolom, idén vagyok karrierem csúcsán

írta: FormaNet
F1 Alonso: Úgy gondolom, idén vagyok karrierem csúcsán

A kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso minden eddiginél jobban érzi magát. Fizikális és versenyzői képességei száz százalékban segítik a Ferrari első számú pilótáját esetleges harmadik vb címe megszerzésében.

fernando alonso hockenheim.jpg 

A bajnoki tabella éllovasa, Fernando Alonso tanult a múlt hibáiból, és saját bevallása szerint F1-es pályafutásának csúcsán van, és idén maximálisan felkészültnek érzi magát.

„Úgy gondolom, idén vagyok karrierem csúcsán. Minden évben jobb versenyző lehetsz, ha tanulsz a hibákból, folyamatosan javulhatsz" - nyilatkozta csütörtökön a hockenheimi paddockban Alonso, aki a sajtó előtt idáig titkolt sérülésről is beszélt.

„Fizikálisan is ez az eddigi legjobb évem, mert nem tudják, de a lábam és a vállam gyakran fájt az elmúlt években, ami hátráltatott a felkészülésben. Idén minden rendben ment, minden versenyre 100 százalékosan tudtam felkészülni, ami mindenképpen jó dolog. Elégedett vagyok a teljesítményemmel."

Mindezek mellett a 30 esztendős sztárpilóta azt is elismerte, hogy a szerencse is a Ferrari mellé állt, illetve azt sem tagadja, hogy a Red Bull autója szemlátomást egyre jobb, ami nagy fenyegetést jelent számukra.

„Be kell vallani a szezon első versenyein sokszor volt szerencsénk, Ausztráliában hibáztam a Q2-ben. Eltekintve ettől a hibától, valószínűleg nem sokat változtatnék meg azon, amit eddig csináltam."

000 facebook_banner.jpg

„Azonban a Red Bull egyre jobb és erősebb. Az elmúlt hat versenyből négyszer övék volt a pole, szóval határozottan előttünk vannak teljesítményben, és nekünk fel kell zárkóznunk."

„Nem nagydolog jelen pillanatban, hogy ki vezeti a bajnokságot, mert minden gyorsan változik, a pozíciók sohasem ugyanazok a hétvégéken, és mindig kavarodás van. Szóval ugyanúgy vágok neki ennek a nagydíjnak, és próbálom maximalizálni azt, amivel rendelkezünk, és tesztelünk pár új alkatrészt, melyek remélhetőleg működni fognak" –nyilatkozta Alonso a hétvégi Német Nagydíjról, ahol a Ferrari új kasztnival vág neki a versenynek.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso hockenheim német nagydíj formula-1