2012. júl 21.

F1 Gumiháború van kialakulóban? A Pirelli ismét válaszolt Schumacher legutóbbi kritikájára

írta: FormaNet
F1 Gumiháború van kialakulóban? A Pirelli ismét válaszolt Schumacher legutóbbi kritikájára

Úgy tűnik a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher, és a Pirelli között máris elindult egyféle kisebb gumiháború, miután a legendás német pilóta Hockenheimben ismét erős kritikával illette az olasz gumiszállító abroncsait. A válasz természetesen most sem maradt el.

Schumacher Brit GP 2012.jpg

A Német Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Schumacher úgy reagált az FIA elnök, Jean Todt azon elképzelésére, hogy a Michelint szeretné újra a szériában tudni, hogy támogatná az egykor megszokott gumiháborút. A Mercedes pilótája kissé epésen azt is hozzátette, hogy legalább lennének tisztességes gumik a szériában.

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery nem sokat várt a válasszal, és annak ellenére, hogy az előző versenyeken igyekezett a bajnok kedvébe járni nyilatkozataival, most élesen reagált Schumacher kijelentésére.

Azért mondja ezeket, mert az előző időszakban a gumigyártók versengésének ő volt a haszonélvezője" – utalt Hembery a Ferrari és a Bridgestone egykor rendkívül kimagasló és szoros együttműködésére.

000 facebook_banner.jpg

Hembery így folytatta: „Mi csak a szabályokhoz ragaszkodunk, amit nem Mr. Schumacher, és nem is a Pirelli alkotott meg."

Hogy a két fél viszonya a jövőben hogy alakul, még kérdéses, egy azonban már most látszik, szoros barátság valószínűleg nem köttetik.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 schumacher pirelli forma1 formula1 paul hembery