2012. júl 21.

F1 McLaren: Nyerni jöttünk Németországba!

írta: FormaNet
F1 McLaren: Nyerni jöttünk Németországba!

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael korábban már elmondta, hogy az autó legutóbbi fejlesztései jól működnek, és jók a kilátásaik arra, hogy a győzelmet vegyék célba a Német Nagydíjon. A szakember optimizmusát alátámasztja, hogy wokingiak két pilótája, Jenson Button és Lewis Hamilton maximálisan elégedetten zárta a pénteki, váltózó körülmények között zajló szabadedzéseket.

mclaren jenson button hockenheim.jpg 

A McLaren nagyon komoly újításokat hozott a hétvégére.  A számos aerodinamikai és mechanikai fejlesztések mellett az egyik legfeltűnőbb változást az autó oldaldobozán lehet észrevenni.
Slick gumikat ugyan, csak a péntek reggeli szabadedzésen tudtak használni, azonban Sam Michael elmondta, a visszajelzések alapján a dolgok a csapat elvárásai alapján alakultak.
„Győzni jöttünk ide, reméljük, harcolhatunk a pole pozícióért, és megnyerhetjük a vasárnapi futamot” – mondta rendkívüli határozottsággal a korábban a Williamstől átszerződött igazgató.

„Attól függetlenül, hogy ezek a fejlesztések beválnak vagy sem, mi ugyanazzal a szándékkal jöttünk ide. Azonban megjegyzem, ezek a fejlesztések bizakodásra adnak okot.”

„Ebben a szakmában sosem mondhatod, hogy nem tudod milyen verseny zajlik. A Formula-1-ben minden relatív. Például, ha javítunk 0,2 másodpercet, és mások 0,3 –at, akkor az, nekünk visszalépés, annak ellenére, hogy sikerült növelnünk az autónk teljesítményét. Azt nem tudjuk irányítani, hogy mások mit csinálnak, de a saját tempónkat azt igen. Jelen esetben tudjuk, hogy hol hibáztunk Silverstone-ban, de biztosak vagyunk abban, hogy itt versenyképesek lehetünk.”

A szakember elmondása szerint a McLaren az első szabadedzésen elért eredményei megegyeztek a szélcsatornában mért eredményekkel, így nem látja akadályát annak, hogy továbbra is benne legyenek a bajnokságért folytatott harcban.
„Még csak a szezon felénél járunk és nincs túl nagy lemaradásunk az élen állókhoz képest” – folytatta.

„Ha nyerni tudunk, ők pedig kiesnek, akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy újra visszakerüljünk a képbe. A fejlődés minden évben része ennek a sportnak, egyszer fent, egyszer lent, és ez mindenkire vonatkozik. Amikor ilyen szoros a rajtrács és a fejlesztési versenynek is ekkora jelentősége van, akkor nem csoda, hogy ennyire meglátszanak a kis különbségek is. Minden alkalommal, amikor új fejlesztések kerülnek elő, akkor nem az számít, hogy kicsi vagy nagy, hanem, hogy összhangban legyen a szélcsatorna eredményeivel, és ez nálunk ma így történt” – zárta rendkívül pozitívan a pénteki nap után Sam Michael.

000 facebook_banner.jpg

A versenyzők pénteki nyilatkozatai alapján, hasonló hozzáállással várják a folytatást, mint Sam Michael, és mind Jenson Button, mind pedig Lewis Hamilton köszönetet mondott a gyárban dolgozó szakembereknek a rengeteg munkáért.

Button bizakodóan értékelte a pénteki napot: „Alapvetően jó köröket futottunk ma. A körülmények nem voltak tökéletesek, de holnapra is hasonló a kilátás. Szóval, nagyon hasznos szabadedzésen vagyunk túl, és mind a gumik, mind pedig a beállítások terén is sok hasznos adatokkal lettünk gazdagabbak. Azt gondolom, elégedettek lehetünk a fejlesztésekkel, amiket ma használtunk, hisz a legtöbb tökéletesen működött. Nagyon nagy köszönettel tartozunk a gyárban dolgozóknak, fantasztikus munkát végeztek. Hasonló remek folytatásban bízunk” – nyilatkozott a 2009-es szezon világbajnoka.

A csapattárs Lewis Hamilton is beállt a sorba és hasonlóan, pozitív értékelést adott a pénteki két szabadedzést követően:  „Az összes dolgozó a gyárban hihetetlenül jó munkát végezett, minden fejlesztés elkészült a hétvégére, nagyon nagy vállveregetést érdemelnek ezért. Azt azonban nem tudjuk pontosan megmondani, mekkorát is léptünk előre, de léptünk az biztos. Még több pozitív eredményben reménykedünk a hétvége hátralévő részében is. Ugyan holnapra még esőt mondanak, vasárnapra azonban már nem.  Az autó összességében nem volt rossz, de borzasztó nehéz volt vezetni a vizes aszfalton. Mintha jégen mentünk volna, pocsolyákkal körítve” – összegezte a versenyhétvége első napját Hamilton.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren szabadedzés hockenheim német nagydíj formula-1