2012. júl 22.

F1 A kérdés régi, csak a név változott - Hová tűnt Bernie Ecclestone?

írta: FormaNet
F1 A kérdés régi, csak a név változott - Hová tűnt Bernie Ecclestone?

Az esőáztatta hockenheimi pálya és a nagy mennyiségű csapadék  miatt kissé kaotikusra sikeredett szombati időmérő a tekinteteket elsősorban a versenyzőkre irányította, ami nem is csoda, hiszen a Formula-1 leginkább a versengésről szól a szurkolók számára. Ebben a helyzetben talán sokaknak fel sem tűnt, hogy a száguldó cirkusz egyik legemblematikusabb figurája, Bernie Ecclestone, a boss, nem nagyon mutatkozik a boxutcában. Igaz, talán az eső miatt húzódott be egy rejtekadó eresz alá.

Ecclestone műszaki szabályok.jpg

Gerhard Gribkowsky ítélete óta (erről itt olvashattok) egyre ellentmondásosabb jelentések érkeznek az F1 vezérének megítéléséről. Ami egyértelmű, a német ügyészek tovább vizsgálódnak, és most a célkeresztjükben a FOM vezére van. Gribkowsky-t megvesztegetés miatt ítélték nyolc és fél év börtönre első fokon, mégpedig azért, mert bizonyítva látta a bíróság, hogy az egykori bankát több tízmillió dollárt kapott Ecclestone egyik cégétől azért, hogy 2006-ban az F1 részvények alulértékelésével segítse azoknak a CVC Holdig felé történő eladását.

A német Süddeutsche Zeitung (mely lap végig kísérte az ügy elmúlt 18 hónapjának történéseit) úgy értesült, hogy nagy lendülettel fordult a német ügyészség Bernie Ecclestone felé, hiszen ha van megvesztegetett, akkor a nagyúrtól érkezett pénz alapján maga Ecclestone lehet a megvesztegető.

Tom Cary, a Telegraph tudósítója a helyszínen követi figyelemmel a Német Nagydíjat, és arról számolt be, hogy tegnap is hiába várták az F1 teljhatalmú urának helikopterét, vagy sugárhajtású kisrepülőjét, az bizony nem érkezett meg. Eközben Fernando Alonso az esős időmérőn megszerezte idei második pole pozícióját, a spanyol után Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, míg és Mark Webber ötrajthelyes büntetése miatt Michael Schumacher indulhat a harmadik helyről, így a német közönségnek volt mire figyelnie, nem feltétlenül a fehér lovag hiányzott a kvalifikációról.

Ecclestone az elmúlt héten kijelentette, hogy semmi félnivalója sincs, és hivatalos sajtótájékoztatón tudatta a média megjelent képviselőivel, hogy természetesen ott lesz a Német Nagydíjon. Sőt, a hétvégére a Mercedesszel is megbeszéléseket tervezett, hogy végre sikerüljön megállapodásra jutniuk a Concorde Egyezmény kapcsán. A német csapat, és a cég mögött álló szponzorok kíváncsian várják, hogyan sikerül Ecclestone-nak ebből a helyzetből kikeverednie, annál is inkább, mert Gribkowsky az ítélet előtti napokban terhelő vallomást tett Ecclestone-ra. A Mercedesznél pedig nagyon nem szeretnék, ha olyan sportban vennének részt, melynek elsőszámú vezetője bármilyen okból is besározódik.

000 facebook_banner.jpg

Hogy végül az ügyvédek mit tanácsolnak a fehér lovagnak, még kérdés, sőt az is lehet, hogy csupán a Mercedesszel folytatott tárgyalások miatt nem lehetett eddig a pályán látni, vagy csak tegnap este érkezett meg Németországba. Ki tudja? Ha azonban valami halaszthatatlan ügy miatt mégsem jelenne meg a mai versenyen, az mindenképpen beszédes lehet az F1 jövőjét illetően. Csak bízhatunk abban, hogy az alacsony, fehér hajú, zseniális szervezőkészségű britet, az eddigi versenyekhez hasonlóan ma is láthatjuk a boxutcában, ahogy valamelyik hírességet körbevezeti birodalmának egyik állomásán.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 bernie ecclestone fom cvc gibkowsky f1 megvesztegetés