2012. júl 22.

F1 Force India: Ismét bebizonyítottuk, hogy minden körülmények között gyorsak vagyunk

írta: FormaNet
F1 Force India: Ismét bebizonyítottuk, hogy minden körülmények között gyorsak vagyunk

A Force India egyik legjobb kvalifikációs teljesítményét nyújtotta a Német Nagydíjon. A hazai hős Nico Hülkenberg az ötödik, míg csapattársa a kilencedik helyet szerezte meg, így idén második alkalommal került be mindkét Force India a legjobb tíz közé.

nico hülkenberg hockenheim.jpg 

A Force India fiatal német versenyzője, Nico Hülkenberg igazi esőmenőnek mondható, ugyanis eddigi egyetlen pole pozícióját (amit a 2010-es Brazil Nagydíjon ért el) is esős körülmények között szerezte meg. Mark Webber öthelyes büntetésének köszönhetően Hülkenberg felugrott a rajtrács második sorában, és közvetlen Michael Schumacher mellől, a negyedik rajtkockából vághat neki a 67 körös Német Nagydíjnak.

"Nagyon izgatott vagyok, mert mindig különös a hazai versenyen indulni, főleg ilyen jó helyről. A tervet, miszerint minden gumifajtával körözök sikerült teljesíteni, hiszen slick,  köztes, és extrém esőgumit is feltettük. Azt hiszem, a legtöbb trükkös pillanat a Q3-ban volt, amikor az átfolyások miatt kicsúsztam a kavicságyba. Szerencsém volt, és folytatni tudtam az edzést, de nem volt tapadás a pályán. Ha elölről indulok, elöl is szeretném befejezni a versenyt. Valószínűleg száraz lesz a pálya, jó taktikát kell kitalálnunk, mert sok gyors autó lesz mögöttünk."

Paul di Resta a Force India másik versenyzője, a forgalomra panaszkodott, de alapvetően elégedett teljesítményével.

"Nehéz dolgunk volt, és az eső még inkább megnehezítette, de senkinek nem volt könnyű a felúszások miatt, és két vagy három szakaszon igazán nagy víz volt. Az utolsó szakaszban a forgalom miatt küzdöttem, pont a gyorskörömön. Boldog vagyok, mert így is a top tízbe kerültem, de holnap szeretnék feljebb jönni. A harmadik szabadedzés fontos volt, hogy megismerjük, hogyan viselkedik az autó száraz pályán. Olyan helyzetben szeretnék végezni, ami pontokat ér."

000 facebook_banner.jpg

A csapat vezetője és egyben ügyvezető igazgatója, Vijay Mallya szerint ismét megmutatták, versenyképes autót építettek.

Legyőztük a kihívásokat ma, azzal hogy mindkét autónk a legjobb tízben van. Hülkenberg megörökli a negyedik helyet, és Paul is megmutatta, mit tud a nedves pályán. Ismét bebizonyítottuk, nagyon versenyképes az autónk, nem számít milyenek az időjárási feltételek. Vasárnap egy izgalmas verseny van kilátásban.”

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 force india hockenheim német nagydíj formula-1