2012. júl 23.

F1 Räikkönen: Nyerni akarok, és a csapat is keményen küzd ezért

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Nyerni akarok, és a csapat is keményen küzd ezért

Kimi Räikkönen, a Lotus világbajnok versenyzője, hivatalosan is megörökölte a harmadik helyet Sebastian Vettel büntetésének köszönhetően a rendkívül mozgalmas Német Nagydíj után, Hockenheimben. Ezzel a finn megszerezte idei negyedik dobogós helyezését, még ha pezsgőzni nem is volt alkalma.

kimi raikkonen hockenheim_1.jpg 

Az „Iceman” becenevet viselő pilóta önmagához hűen, nem fogadta túl kirobbanó örömmel az ölébe hullott dobogós helyezését és hozzátette, hogy harcolhatott volna a győzelemért, ha sikerült volna az élmezőnybe kvalifikálnia magát.

„Természetesen örülünk neki, de jobban szeretjük, ha ez a pályán, versenykörülmények között dől el. Azt mondom, hogy a rajtpozíciónkhoz képest kihoztuk magunkból a legtöbbet, amit lehetett.
Talán, ha időmérőn jobb eredményt értünk volna el, akkor elkerülhettük volna a forgalmat és utolérhettük volna az élen haladókat, de ez sajnos nem így lett.
Természetesen jobb eredményre számítottunk, de a lényeg, hogy az autó nagyon jól működött végig a versenyen, sikerült hazaszállítanunk néhány pontot a csapatnak és rendkívül pozitívan tekintünk előre a következő futamra.” 

„A rajtom jó volt, de azt hiszem Lewisnak volt valami problémája előttem, emiatt kissé le kellett lassítanom, hogy ne szálljak bele az autójába. Emiatt nem tudtam kellőképpen felgyorsulni az egyenesbe, így Paul (di Resta) a DRS- zónában elhúzott mellettem. Innentől kezdve meg, mintha egy nagy hegyet kellett volna megmásznunk, hogy előretörjünk és visszanyerjünk pozíciókat. Egy olyan szakasz volt a futamon, amikor légüres térben autózhattam és akkor tudtam is nyomni, szóval roppant frusztráló, amikor hosszú körökig forgalomba kerülsz. Talán e nélkül jobb eredményt érhettünk volna el…”

000 facebook_banner.jpg
A finn két év kihagyás után tért vissza a királykategóriába, hozzátette vegyes érzelmeket táplál a helyezése kapcsán. Úgy érzi, néhány versenyen jobb eredményt is elérhetett volna.

„Ha azt mondod nekem januárban, hogy a szezon felénél a negyedik helyen fogok állni, azzal elégedett lettem volna. Nem egy rossz hely ez, de azt gondolom, hogy elég jó autónk van ahhoz, hogy még több pontot szerezzünk. Nyerni akarok és az egész csapat keményen küzd, hogy ez meg is valósuljon, úgyhogy várjuk meg mi fog történni a szezon második felében.”

A Német Nagydíjon elért eredménynek köszönhetően, Kimi Räikkönen felugrott a világbajnoki tabella negyedik helyére, 98 pontjával.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen német nagydíj formula-1