2012. júl 26.

F1 Amíg a Volkswagen csoport elnöke él, addig nincs esély az F1-es szereplésre

írta: FormaNet
F1 Amíg a Volkswagen csoport elnöke él, addig nincs esély az F1-es szereplésre

A német autóóriást, a Volkswagent ismét összeboronálták a Formula-1-gyel, mégpedig Peter Sauber csapatával, amely jelenleg Ferrari motorokkal szerepel a királykategóriában, ugyanakkor egyes értesülések szerint a német cég is lehetne a jövőbeli motorbeszállítója az istállónak. A Volkswagen a tavalyi híresztelésekkel ellentétben tagadja, hogy az F1-be tartanának.

volswagen logo.jpg 

Egyes források szerint a Volkswagen német autóóriás elutasította, azokat a híreszteléseket, miszerint összeállnának Peter Sauber Formula-1-es csapatával.

A spekulációk alapját a hockenheimi paddockban még maga Peter Sauber táplálta, aki megerősítette, hogy a közelmúltban a Genfi Autószalonban találkozott a VW elnökével, Martin Winterkornnal.

„Biztosan nem fogjuk nyilvánosságra hozni a beszélgetést” - jelentette ki Sauber a találkozó miértjét firtató kérdésekre.

A Volkswagen mindenesetre most határozottan cáfolja a pletykákat a Sauberrel történő egyeztetésről.

A forrás szerint: „Amíg Ferdinand Piech (a Volkswagen csoport elnöke) él, addig a Volkswagen esélyei a szériába való lépéshez, nulla.”

A Volkswagen csoport jelenlegi állítása már sokadszor is ellentmond az eddigi nyilatkozatoknak, ugyanis körülbelül egy évvel ezelőtt, Wolfgang Dürheimer elmondta, egyelőre motorbeszállítóként, de idővel saját csapattal szeretnének nekivágni a királykategóriának.

El tudom képzelni az F1-ben való részvételünket 2018-tól, amikor is ez a vállalat már élen jár ebben az iparágban. Van elég márkánk, hogy ezt megcsináljuk” – vélekedett akkor a motorsport igazgató.

A mostani pletykák inkább egyeznek Wolfgang Ulrich tavalyi nyilatkozatával, miszerint nem lépnek be a Formula-1-be annak ellenére sem, hogy a motorszabályok akár kedvezhetnének is nekik.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

 hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 sauber volswagen formula-1