2012. júl 26.

F1 Vettel szerint az FIA döntésének nem lesz hatása a Red Bull teljesítményére

írta: FormaNet
F1 Vettel szerint az FIA döntésének nem lesz hatása a Red Bull teljesítményére

Sebastian Vettel szerint nincs jelentősége annak, hogy csapatának, a Red Bull Racingnek változtatnia kellett az autók motorbeállításán, már a Magyar Nagydíj hétvégéjére. A kétszeres világbajnok továbbá azt is határozottan cáfolta, hogy lehülyézte volna Lewis Hamiltont a Német Nagydíjat követően. 

sebastian vettel hockenheim.jpg 

A Német Nagydíj előtt az FIA technikai delegáltja górcső alá vette a Red Bull autóit, mert egyes jelentések szerint azok motorelektronikája nem felelt meg a szabályoknak. Akkor végül nem lett büntetés az ügyből, ám szerdán az FIA hivatalosan is felszólította a csapatot, hogy a Magyar Nagydíjon már nem futhatnak a Hockenheimben használt beállításokkal.

Bár sokan úgy vélik, hogy a döntés hatással lesz az RB8-asok teljesítményére, Sebastian Vettel azonban nem osztja ezt a véleményt.

"Nyilvánvaló, hogy most sokat beszélnek erről, és volt némi vita szombaton és vasárnap, ami a versenyre való felkészülés szempontjából nem volt túl jó számunkra” – mondta Vettel csütörtökön, a Hungaroringen.

"Csak a verseny előtt egy órával tudtuk meg, hogy mi a helyzet, és természetesen jó volt, hogy végül a rajtrácsról indulhattunk. Már akkor világos volt, hogy ezzel kapcsolatban nem ez volt az utolsó intézkedés. De ha őszinte akarok lenni, azt hiszem sokkal nagyobb volt a felhajtás a téma körül, mint amilyen hatása volt valójában autóra” - vélekedett a regnáló bajnok, ugyanakkor azt elismerte, hogy az autó kezelhetőségére valószínűleg hatással lesznek majd a kényszerváltoztatások.

"Ha megnézzük az idei autókat, azok nyilvánvalóan különböznek a tavalyiaktól, és a szabályok miatt most bizonyos helyzetekben nem lehet használni a kipufogógázt. Ha azt nézzük, hogy mindenki próbál valamit kitalálni, akkor az hasonló a tavalyi évhez, vagyis mindenki igyekszik minden tőle telhetőt megtenni. De ez nem olyan dolog, hogy innentől kezdve az autónk nem működik. Biztos vagyok benne, hogy semmi nem fog nagyon megváltozni.  De az is nyilvánvaló, hogy Hockenheimben olyan autónk volt, amiről azt gondoltuk, hogy a leggyorsabb, így itt ez most kicsit más, de nehéz pontos számokat mondani, hogy ez most két tizedet jelent majd, vagy féltizedet, vagy semmit. Nem tudjuk lemérni.”

000 facebook_banner.jpg

Vettelt a Hungaroringen természetesen a hockenheimi kálváriájáról is faggatták, többek között a futam utáni megnyilvánulásáról, amikor hülyeségnek nevezte Lewis Hamilton azon manőverét, hogy lekörözött pilótaként visszavette körét, miközben ő harcban volt az első helyért Fernando Alonsóval. A kétszeres német bajnok egyértelműen cáfolta, hogy lehülyézte volna mclarenes riválisa akcióját.

"Én nem mondtam azt, hogy ez egy hülye döntés volt. Még mindig azt mondom, amit a verseny után is, hogy szerintem felesleges manőver volt, de ha ezt úgy idézik, hogy ’hülyét’ mondtam, az elég szomorú.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 red bull fia sebastian vettel formula-1