2012. júl 27.

GP3 Kiss Pál Tamás a top10-ben kezdte hazai hétvégéjét

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás a top10-ben kezdte hazai hétvégéjét

A 2012-es Magyar Nagydíj hétvégéjének programja a GP3 péntek reggel 8 óra 30 perckor kezdõdõ 45 perces szabadedzésével vette kezdetét, így a magyar szurkolóknak nem kellett sokat várniuk arra, hogy láthassák a Hungaroringen száguldani a hétvége magyar fõszereplõjét, Kiss Pál Tamást. Az Atech CRS GP pilótája végig a top5 közelében szerepelt, végül a 9. helyen zárta a tréninget.

KPT magyar1.jpg

Annak, hogy a GP3 szabadedzése jelentette a Magyar Nagydíj abszolút nyitóprogramját a pályán, egy hátulütõje is volt a fiatal pilóták számára, hiszen most nekik kellett "letakarítaniuk" a még poros aszfaltcsíkot. Ez persze Kiss Pál Tamást zavarta a legkevésbé, õ így is rendkívüli módon élvezte a vezetést hazai közönsége elõtt és pozitív módon hangolt a hétvége további részére.

"Jó poros!" – vágta rá Tamás arra a kérdésre, hogy "Milyen volt az elsõ szabadedzés a Hungaroringen?", majd hozzátette: "Túlságosan csúszott a pálya, úgyhogy nem volt az igazi, de így is élveztem nagyon. Az elején direkt vártunk húsz percet, hátha a többiek letakarítják elõttünk az aszfaltot, de még 8-10 percet várhattunk volna, mert a végén kezdett rohamosan javulni a pálya, és akkor lehetett igazán jó köridõket futni. Így az eredményeket most nem is kell szerintem túlértékelni, hiszen azok a pilóták végeztek elöl, akik a végére idõzítették a gyorsköreiket, ráadásul ilyen poros pályán már úgy sem fogunk menni többé ezen a hétvégén."

KPT magyar2.jpg

"Az autó végre olyan volt, amilyenre régóta vágytam" – újságolta vidá man a 21 éves pilóta. "Az elejétõl kezdve jól mozgott, nem volt alulkormányzottság, úgyhogy most van egy olyan kiindulási alapunk a hétvégére, ami nagyon tetszik. Persze az adatokat még most fogjuk megnézni és biztosan kell még finomítanunk a beállításokon, mivel sokat fog még változni a pálya állapota a hétvége elõrehaladtával. Az utolsó kanyar újra lett aszfaltozva, úgyhogy arra számítok, hogy ott például mindenki rengeteget gyorsul majd a szombati idõmérõre" – árulta el Tamás.

"Az egyetlen, amit egy kicsit sajnálok, hogy a csapattársaim sajnos ismét nagyon elmaradtak tõlem minden szektorban, így valószínûleg nem tudjuk majd kölcsönösen segíteni egymást a telemetriai adatokkal, ahogy azt az élcsapatok teszik, hanem megint csak magamra és a versenymérnökömre kell hagyatkoznom a beállítások terén. A feladat tehát most sem lesz egyszerû, de én szeretem a kihívásokat és nagyon pozitív érzéssel várom a hétvége folytatását" – mondta el lelkesen a pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Kiss Pál Tamáséknak most egy egész napjuk lesz a szabadedzésen gyûjtött adatok kielemzésére, hiszen a GP3-as Magyar Nagydíj idõmérõ edzését szombat reggel 9 óra 45 perctõl rendezik, míg az elsõ futam 17 óra 20 perckor rajtol majd el.

Borbás Bálint - P1race.com
Fotó: Paolo Pellegrini

hotel phőnix tisza.gif



Szólj hozzá

hungaroring magyar nagydíj gp3 kiss pál tamás