2012. júl 28.

F1 A McLaren ma pole pozícióra, vasárnap győzelemre készül

írta: FormaNet
F1 A McLaren ma pole pozícióra, vasárnap győzelemre készül

A Magyar Nagydíjak történelmében 10 futamgyőzelmével a McLaren csapat tartja a rekordot, és pénteki teljesítményük láttán nem kizárt, hogy a Hungaroringen megszakadhat kissé balszerencsés és problémáktól sem mentes sorozatuk.

lewis hamilton hungaroring.JPG

A pénteki nap első szabadedzését a McLarenek uralták Lewis Hamilton és Jenson Button sorrendben, majd Hamilton az esővel tarkított második gyakorláson is a leggyorsabbnak bizonyult. A kétszeres Magyar Nagydíj győztes, 2008-as bajnok pozitívan értékelte napját délután, a Hungaroring paddockjában, és reméli, hogy a kvalifikáción pole közelében végez.

000 facebook_banner.jpg

„Nagyon pozitív napot zártunk pénteken, elégedett vagyok. Az edzés során végrehajtottunk néhány fontos változtatást az autón annak érdekében, hogy megtaláljuk a jó irányt a beállítások terén, és ez sikerült is, de még sokat kell dolgoznunk. A srácok fantasztikus munkát végeztek, és igyekszünk továbbra is keményen dolgozni. Ezen voltam eddigi is, és most is ezen vagyok. Itt is, és mindenhol rengeteg támogatást kapok a rajongóktól, azt gondolom, elég jónak tűnik ez a hétvége. A maximálisan koncentrálok minden körben, minden alkalmat kihasználok, amit lehet. Nehéz itt menet közben előzni, így nagy a hangsúly az időmérőn. Néhány pilótának hosszabb, míg másoknak rövidebb etapjai lehetnek a futamon. Bármelyik utat választjuk, Jenson és én is azon leszünk, hogy a pole közelében végezzünk. Szeretem ezt a pályát, a nehéz előzés ellenére is. Ez egy igazi versenyzőnek való pálya, igazi karakterrel, kifelé dőlő fordulókkal, és a hullámvölgyeivel. Ezen elemek kombinációja, hozzásegít az élvezetes versenyhez. Elégedett vagyok az első napi munkánkkal, és szerintem a srácok is elégedettek. Csak így tovább szép volt fiúk!"

jenson button hungaroring.JPG

Button is az előzés problémáját vetette fel, de ő a megoldást a DRS zónában látja, a pályán, mely közel áll a szívéhez, hisz itt nyerte pályafutása első nagydíját.

„Nagyon elégedett vagyok az autóval, a délelőtti edzéseken már rögtön versenyképes tempónk volt, délután pedig kipróbáltunk néhány olyan dolgot, amitől azt vártuk, hogy javul a kocsi egyensúlya. Azt hiszem végül sikerült ebben is fejlődnünk, és úgy gondolom, tisztességes napot zártunk. A többi csapat is elég versenyképes, és sok múlik majd azon, hogy ki mennyire találta meg a helyes balanszot. Azt hiszem, nagy küzdelem lesz a győzelemért a hétvégén. Jó autónk volt Hockenheimben, itt is jó autót várunk, akkor pedig elől kell lennünk. De nem szabad elkiabálni. Ezen a pályán nehéz előzni, de hiszem, hogy a DRS zóna jó lehetőség lesz. Máshol elég nehézkes, de ettől függetlenül ez egy jó pálya, és persze itt nyertem először, így mindig különleges."

martin whitmarsh hungaroring.JPG

Martin Whittmars a McLaren csapatvezetője is biztatóan nyilatkozott az autóról.

„A péntek reggeli edzés már forró aszfalton kezdődött, ettől függetlenül kicsit nehézkes volt felmelegíteni a gumikat, ami miatt kicsit szenvedtünk az egyensúllyal, leginkább az alulkormányzottsággal. Mindazonáltal jónak tűnik az autó, versenyképesek lehetünk, a versenyzőink is így érzik. A péntekek mindig tesztnapok, szóval messzemenő következtetéseket még ne vonjunk le belőle. A Hungaroringet keveset használják, így a pálya még nincs felgumizódva, de a hétvége során sokat javul még. Ma volt egy kis eső, de szombatra és vasárnapra száraz időt jósolnak. Reméljük így lesz, és egy izgalmas Magyar Nagydíjunk lesz, ahol a kockás zászló lengetésekor Jenson és Lewis áll majd az élen."

Szöveg: FormaNet, Márkus Alexandra

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 hungaroring mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button martin whitmarsh magyar nagydíj2012