2012. júl 28.

F1 Bajban a Red Bull? Webber tagadja, hogy az új beállítás rossz hatással van az RB8-ra, de elismerte, sok munka van még hátra

írta: FormaNet
F1 Bajban a Red Bull?  Webber tagadja, hogy az új beállítás rossz hatással van az RB8-ra, de elismerte, sok munka van még hátra

A Magyar Nagydíj pénteki napja nem a Red Bull szárnyalásával telt, és ebben nem is lenne semmi különös, ám úgy tűnik, egyelőre a pilóták azt tartják a legfontosabbnak, hogy elmondják, a motorvezérlés megváltoztatása semmilyen hatással nincs az autóra. Mark Webber azonban láthatóan nem volt túl elégedett az első két szabadedzés után, de miközben sietve távozott a boxból, annyit azért elmondott, hogy van még tennivaló az autóval.

Webber Magyar Nagydíj.JPG

Tegnap a Red bullok sebessége leginkább egy középcsapat autójának tempójához volt hasonlítható, miután Sebastian Vettel egy 15. és egy 8., míg csapattársa, Mark Webber egy 13. és egy 14. időt autózott az első két gyakorláson. Persze ezekből az időeredményekből semmiféle következtetés nem vonható le sem az időmérő, sem pedig a verseny kapcsán, annyi azonban talán kijelenthető, az FIA által a csapatra rákényszerített motorvezérlés visszaállítása – annak ellenére, hogy a pilóták szerint nincs hatással az autóra – megdolgoztatja Adrian Newey csapatát.

Arra a kérdésre, hogy a változtatás hatással van-e az autóra, Vettel talán kissé ingerülten, de egyértelműen válaszolt: „Nem."

„Sokat beszélnek erről, de ha tudnák, hogy mi megy a háttérben, már nem is lenne annyira érdekes erről beszélni, sőt már nyomtatásban is kikerült volna az előző napokban."

„Szerencsére holnap is megjelenik egy lap, és holnapután ismét, és főleg hétfőn, szóval mi itt a versenyre összpontosítunk, és próbálunk valami jó hírt biztosítani a hétfői újságok számára."

A regnáló világbajnok azt azonban elismerte, hogy ha lehetőségük lenne, akkor a hockenheimi beállításokkal versenyeznének a Hungaroringen is.

„Sokkal kevesebb (a motorvezérlés változtatás hatása) mint azt az emberek várnák. Az biztos, hogy ha lenne választási lehetőség, visszatérnénk a hockenheimi beállításhoz, de nehéz ezt pontosan megállapítani, ahogy ezt már mondtam"

Vettel csapattárasa, Mark Webber viselkedése sokatmondó volt a második szabadedzés után, annak ellenére is, hogy az ausztrál szintén hangsúlyozta, nincs változás az autó viselkedésében.

000 facebook_banner.jpg

A második gyakorlás után, Webber kiszállt az autóból, és fejét rázva beszélt mérnökével, Ciaron Pilbeammal, majd sietve távozott, és csak nagyon rövid időre állt a média rendelkezésére. Továbbra is hangsúlyozta, hogy a változtatás nincs hatással az autóra, annyit azonban elárult, hogy elégedetlen az edzésen nyújtott teljesítménnyel.

„Futottunk valamennyi kört nedves és száraz pályán is, de még sok munkánk van. Nem vagyon szuper elégedett a mai nappal, de jó, hogy még csak péntek van. Úgy tűnik, van van néhány terület, ami rendben megy, és van olyan hely, ahol időt veszítünk, így este ezeket kell végigvenni. Szükség van arra, hogy az egyensúllyal is foglalkoznunk. A motorvezérlés módosítása nem okozott változást" – nyilatkozta Mark Webber a pénteki második szabadedzést követően, majd sebesen távozott a csapat garázsából.

Tegnap a Red Bull röviden arról tájékoztatott, hogy a versenyhétvégén megszünteti mind az újságírók, mind pedig a VIP vendégeik számára azt a lehetőséget, hogy fejhallgatón keresztül belehallhassanak a csapat és a pilóták között zajló kommunikációba. Hogy ez a döntés mennyiben kapcsolódik a tegnapi edzéseredményekhez, egyelőre nem tudható, ám minden bizonnyal szeretnék, ha a mai beállításokról folytatott beszélgetés nem kerülne avatatlan emberek tudomására.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull formula1 mark webber sebastian vettel motorvezérlés magyar nagydíj 2012