2012. aug 08.

F1 A Mercedes nem elégszik meg az ötödik hellyel

írta: FormaNet
F1 A Mercedes nem elégszik meg az ötödik hellyel

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn bízik abban, hogy a szezon második felében csapata erősebb lesz, és eltökélt szándéka, hogy a jelenlegi konstruktőri ötödik helyezésnél feljebb lépjenek.

mercedes hungaroring.JPG 

A 2012-es idény eddigi 11 nagydíján a Mercedes összességében 106 pontot gyűjtött, amivel pillanatnyilag ötödik a konstruktőri pontversenyben, ám a negyedik helyen álló Ferraritól már 83 pontos hátrányban van a német gárda. A bő egy hónapos nyári szünetet sem kezdhették meg nyugodt szívvel, mivel ezt a hátrányt nagyrészt a legutóbbi három futamon szedték össze, hiszen Nico Rosberg és Michael Schumacher összesen 14 pontot tudott szállítani a csapatnak.  A csapatfőnök, Ross Brawn jól tuja, hogy a következő versenyeken ki kell köszörülni a csorbát.

„Azt hiszem néhány eredménnyel elégedettek lehetünk. Megnyertünk egy versenyt, volt néhány dobogós helyezésünk, és már most több pontunk van, mint tavaly ilyenkor. De természetesen mi is érezzük, hogy mindez nem elegendő, ha versenyképesség szempontjából következetesek akarunk lenni. Keményen dolgozunk azon, hogy a jövőben versenyképesebbek legyünk.”

A hatodik helyen álló Sauber mindössze 26 pontos hátrányban van, és a svájci alakulat legfőbb célja, hogy eggyel előrébb lépjen a tabellán. Brawn azonban nem védekezni szeretne, sokkal inkább az élmenőkhöz felzárkózni.

„Biztos vagyok benne, hogy az ötödik helyre összpontosítanak (a Sauber) – és én ezt tiszteletben tartom. Még nem olyan az autónk, amilyet szerettünk volna, de van egy nagyon jó csapatunk – nagyon jó emberekkel - , tehát optimista vagyok, hogy a szezon hátralévő részében erősebbek leszünk, mint az első felében.”

„Nem az ötödik helyre törekszünk, és minden lehetségest megteszünk azért, hogy előrébb végezzünk. Sok verseny van előttünk, és sok pontot lehet még szerezni”- bizakodott a szakember.

Manapság a pilótapiac talán legnagyobb kérdése a Mercedest érinti, pontosabban az Ezüst Nyilak színeiben versenyző Michael Schumachert, akinek döntésében minden bizonnyal szerepet játszik majd idei mérlege, melyen néhány baki és műszaki probléma is helyet kapott, aminek köszönhetően tizenegy versenyből hatot kellett feladnia. A hétszeres bajnok neve mellett mindössze 29 pont szerepel, így jelenleg csak a 12. a pilóták versenyében. Brawn szerint Schumachernek bőven kijutott a szerencsétlenségekből, és jelenlegi helyezése egyáltalán nem tükrözi valós teljesítményét.

000 facebook_banner.jpg

„Nos lehet azon vitatkozni, hogy mi is a szerencse. Michael nagyon szerencsétlen volt, de minden problémájának megvolt az oka. Ezeknek semmi köze nem volt Michaelhez, és ezek a problémák csak az ő autójában léptek fel, és nem tudom pontosan meghatározni, hogy miért csak az ő autójában, de ez így történt. Tény, hogy ha valami meghibásodik, az én felsősségem és a csapaté, és nem engedhetünk meg magunknak több ilyen problémát. Néhány éve talán sokszor volt szerencséje, ez az év azonban nem erről szól számára, de én inkább nem hiszek a szerencsében – az autóversenyzés területén legalábbis nem”- vélekedett Brawn, aki szerint Michael és Nico tökéletes párost alkot.

Nagyon profik és elkötelezettek, jó a hozzáállásuk, gyorsak, és nagyon jól együttműködnek a csapattal, nagyon jó velük együtt dolgozni, szóval valódi párost alkotnak  - ami nem mindig könnyű a versenyzőkkel -, és azt hiszem mindkettőjükben sokkal több van, mint szimplán egy győzelem. Szerintem ennél többet nem is várhatnánk el versenyzőinktől” – dicsérte pilótáit a csapatfőnök, ám Schumacher esetleges jövő évi szerződéséről továbbra sem árult el konkrétumokat.

„Azt hiszem ez egy nagyon fontos döntés az összes érintett fél számára. Nem sürgetjük, és ha majd eljön az idő, akkor meg fog történni. Nem akarom növelni a spekulációkat azzal, hogy most kommentálom, hogy jelenleg hol tartunk.”

 

FormaNet, Márkus Alexandra

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

mercedes f1 ross brawn formula-1