2012. aug 08.

F1 Button: Csak egy párhuzamos univerzumban lennék Alonso csapattársa

írta: FormaNet
F1 Button: Csak egy párhuzamos univerzumban lennék Alonso csapattársa

Az elmúlt hónapok találgatásai alapján sokan gondolhattak arra, hogy a Ferrari kétségbeesetten keresi Felipe Massa utódját, hiszen a mezőny első feléből szinte minden pilótát hírbe hoztak valamilyen vonatkozásban a maranellói alakulattal. A pletykák alapján azonban gyakran felmerül az a kérdés is, hogy a legendás alakulatnál nem egyszerűen csak egy Massát helyettesítő pilótára van szükség, hanem Fernando Alonso csapattársára. Jenson Button is belekerült ebbe a találgatás-sorozatba, a McLaren pilótája azonban igen meglepő módon zárta rövidre a vele kapcsolatos ferraris ötletelést.

8. jenson button.JPG

Button az olasz Autosprint magazinnak nyilatkozott, és igen hűvösen utasította vissza azt a spekulációt, mely szerint az ő neve is szóba került, mint Felipe Massa lehetséges utóda. A brit pilóta nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy talán egy párhuzamos univerzumban vállalná, hogy Alonso csapattársa legyen.

Természetesen Mark Webber után Buttont is megkérdezték arról, hogy idén volt-e bármilyen kapcsolata is a Ferrarival, amire a 32 éves pilóta így válaszolt: „Hát...huuu, mindig is volt kapcsolat. Mindig megkérdezem, hogy „Hogy vagy?" mikor látom Stefano Domenicalit a paddockban. De ő is tudja, és én is tudom, hogy szerződésem van a következő évre. Valóban nem tudom, hogy miért kerültem (a Ferrari spekuláció kapcsán) ilyen mértékben a figyelem középpontjába."

Az Autosprint próbálta olyan irányból is megközelíteni a Button-Ferrari kérdést, hogy felelevenítették azokat a dicsérő szavakat mellyel a brit a maranellói gárdát, és Alonsót illette az év első felében nyújtott teljesítmény kapcsán. Kérdés volt az Autosprint részéről, hogy a Ferrari éppen ezért nem tett-e erőfeszítéséket egy szerződés kicsikarására.

„Ki mondta, hogy ilyet tettek volna? Azt gondolom, ha megnézzük ezt a csapatot, a McLarent, látható, hogy mennyi mindent elért. És ha megnézzük a vörös csapatot, akkor is hasonlókat láthatunk."

"Az olaszok szenvedélyesek a sporttal kapcsolatban, különösen a motorsportokkal, de számomra ez (a McLaren) a megfelelő hely. Ennek ellenére is azt mondom, ahogy már máskor is, hogy 'soha ne mond, hogy soha'."

000 facebook_banner.jpg

Button azt is egyértelművé tette, hogy jelenleg a Ferrari miért nem lenne megfelelő a számára. A legfőbb ok, az a különös, és egyedülálló struktúra, amiben minden Fernando Alonso köré épül Maranellóban.

Amikor Buttont megkérdezték, mi a véleménye arról, ha Alonso hajlandó lenne a jelenleg köré épülő struktúráról lemondani, vállalná-e, hogy a spanyolnak csapattársa legyen, a brit így válaszolt: „Ha megkérdeznék tőle, ő nem mondana le erről."

„Ő egy nagyon intelligens pilóta, és talán egy párhuzamos univerzumban boldogan dolgoznék vele. Nehéz lenne, de mindig érdekes olyan valaki mellett, aki ennyire harcos, és ravasz."

„Csodálom őt, ahogy Alain Prostot, kiváló légkört teremtett maga körül, nagyon kitűnő emberekkel. Elnézést Felipétől, de azt hiszem az egész csapat Fernando köré épül" – vélekedett a McLaren brit pilótája.

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

ferrari mclaren forma1 fernando alonso formula1 jenson button