2012. aug 08.

F1 Kovalainen szívesen visszatérne egykori csapatához, a McLarenhez

írta: FormaNet
F1 Kovalainen szívesen visszatérne egykori csapatához, a McLarenhez

Heikki Kovalainen 2007-ben debütált a királykategóriában, és a következő két évben már egy top csapatnál, a McLarennél versenyezhetett, ahol Lewis Hamilton csapattársaként mindössze egy futamgyőzelmet tudott felmutatni. 2010-ben az előző év világbajnoka, Jenson Button váltotta a finnt, aki egy kiscsapatnál, a Lotusnál kapott helyet. Kovalainen harmadik idényét tölti Tony Fernandes csapatánál, és úgy érzi, készen áll arra, hogy újra egy nagy csapatnál bizonyítsa tehetségét.

33. heikki kovalainen.JPG 

Heikki Kovalainen jelenleg csak arra összpontosít, hogy a Caterhamnél minél jobb teljesítményt érjen el, hiszen ez lehetőséget adhat a feljebblépéshez, és jövőre talán már újra bajnoki pontokért harcolhat.

„A hangsúly most azon van, hogy maximalizáljam a teljesítményemet a caterhamnél, és a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot. Ez lehetővé teszi számomra, hogy a lehető legjobb helyzetbe kerüljek a pilótapiacon abban az esetben, ha szeretnék csapatot váltani. De nem is tudom, hogy a Caterhamnek milyen tervei vannak - talán nem is akarnak engem” – idézi Kovalainent a motorsport-total.com.

Mostanság leginkább a Saburrel kapcsolatban merül fel Kovalainen neve, ám a 30 esztendős versenyző ragaszkodik hozzá, hogy mindez csak pletyka.

„Ezek csak pletykák, és ez minden, amit mondhatok. Úgy tűnik idén nagyon erősek, de mást nem tudok mondani” – reagált röviden a spekulációkra.

És hogy mi a helyzet az olyan topcsapatokkal, mint például a McLaren, ahol Lewis Hamiltonnak még nincs szerződése a következő idényre, avagy a Ferrarinál, ahol Felipe Massa helye bizonytalan?

000 facebook_banner.jpg

„Azzal, hogy a McLarennél versenyezhettem, egy álom vált valóra számomra. Egy nagyszerű csapat, mint ahogy a Ferrari is. Fernando (Alonso) hatalmas munkát végez, és Massa is egyre jobb. Élcsapat, ez nem kérdés”- dicsérte a nagyokat Kovalainen, és egykori csapatára, a McLarenere nagyon jó szívvel gondol vissza.

„Csak jót tudok mondani róluk, bár voltak jó és rossz idők is ott. De pontosan tudom, hogy mi történt akkor abban az időben, és mi történne most, ha újra lehetőséget kapnék. Nem jelentene problémát a visszatérés. Egy kiváló csapat, és mai napig sok mclarenes sráccal tartom a kapcsolatot, illetve nagyon jó a kapcsolatom Martin Whitmarsh csapatfőnökkel is. Abban az időben nem minden állt össze, de annak is megvolt az oka. Azóta sok minden megváltozott."

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren heikki kovalainen formula-1