2012. aug 09.

F1 Whitmarsh átadja másnak a FOTA elnöki székét

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh átadja másnak a FOTA elnöki székét

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh elmondta, nem jelölteti magát újra a FOTA elnöki posztjára, miután  lejár jelenlegi megbízatása.

martin whitmarsh hungaroring.JPG 

Martin Whitmars 2009 végén vette át a Ferrari elnökétől, Luca di Montezemolótól a Formula-1-es csapatok érdekvédelmi szövetségének elnöki posztját, és az eredetileg 12 hónapos megbízatásból végül közel három év lett. Többek között ez is jól tükrözi, hogy a brit szakember nagyszerűen látta el feladatait, ám tény, hogy az ő elnöksége alatt bontakozott ki a költségcsökkentési megállapodás (RRA) körüli vita, melynek következtében három alakulat, a Red Bull, a Toro Rosso és a Ferrari kilépett a FOTA-ból.

Az Autosportnak Whitmarsh elárulta, nem fogja magát újra jelöltetni: „Többet nem fogok önként jelentkezni, Azt hiszem ez így helyénvaló, három év után szerintem úgy az egészséges, ha valaki más kerül ebbe a pozícióba. Erről majd döntenek a csapatok.”

„Továbbra is érdekelt vagyok a Formula-1-ben, bármilyen szerepben is legyek, és azt hiszem, a McLaren rendkívül jól illeszkedik ebbe a sportba.”

„A FOTA megpróbál egy stabil erőt képviselni, és megpróbálja megérteni különböző résztvevők közötti kérdéseket. Bármi is történjen, továbbra is ez a célunk, de azt hiszem jobb lenne, ha ez már valaki más irányítása alatt történne” – vélekedett a wokingiak csapatvezetője, aki egyelőre még nem gondolkodott azon, hogy ki lenne a megfelelő személy erre a posztra.

000 facebook_banner.jpg

Ez még több dologtól függ, úgy értem, hogy még elég hosszú út áll előttünk. Jelenleg még sok verseny van hátra, és most erre koncentrálok. Majd meglátjuk mi történik, de javasolni fogom, hogy valaki más folytassa. Valaki számára ez egy jó lehetőség lesz.”

Arra a kérdésre, hogy esetleg a mercedeses Ross Brawn, vagy talán a lotusos Eric Boullier lehet-e esélyes, Whitmarsh a következőt felelte: „Mindkettőjüket támogatni fogom.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 fota martin whitmarsh formula-1