2012. aug 12.

F1 A Belga Nagydíj egy jegyeladási botrány árnyékában?

írta: FormaNet
F1 A Belga Nagydíj egy jegyeladási botrány árnyékában?

Újabb jegyeladási botrány van kialakulóban. A Motorsport.com értesülései szerint a Belga Nagydíjra hatezer szurkoló váltott jegyet úgy, hogy egyáltalán nem biztos, hogy elfoglalhatják helyüket a versenyen, az internetes jegyárusító cég csődje miatt.

belga gp jegyeladási botrány.jpg

Az idei évben úgy tűnik, az F1-et, a meglévő számtalan egyéb vita mellett, a jegyeladási botrányok sem kerülik el. Az Európa Nagydíj előtt sok Formula-1-es rajongó maradt jegy nélkül, beleértve a legendás silverstone-i versenypályán megrendezett Brit Nagydíjat is, miután a Simply The Ticket nevű jegyértékesítő iroda bezárta kapuit. A vásárlók természetesen kifizették a jegyek árát, ám azok nem érkeztek meg.

A Motorsport belga médiaforrásokra hivatkozva most arról tudósított, hogy a Holland székhelyű internetes jegyiroda a The Ticket Enterprise nyilvánvaló csődje miatt, nagyjából hatezer helyi, és a világ minden tájáról érkező szurkoló maradhat jegy nélkül.

000 facebook_banner.jpg

A jegyárusító vállalkozás Rotterdamban van bejegyezve, és 2008 óta forgalmaz a világhálón jegyeket. A cég honlapján, mely nemrég még nem csak a Formula-1-re, hanem egyéb motorsportokra is jegyet kínált, jelenleg az utolsó hírbejegyzés 2011-es (itt megtekinthető) és ez a visszadátumozás mindenképpen aggodalomra adhat okot, mint ahogy az a számtalan panasz is, melyet a szurkolók nyújtottak be a belga szervezők és a holland rendőrség felé.

Jelenleg internetes csalás kapcsán vizsgálódnak a hatóságok, és az ügy tisztázása okán keresik a kapcsolatot a TTE jegyirodával. Amennyiben a belga versenyig nem sikerül tisztázni az ügyet, vagy a jegyiroda valóban csődöt jelent, úgy a pórul járt szurkolók 135 és 550 euró közötti veszteséget könyvelhetnek el fejenként.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

forma1 formula1 belga nagydíj f1 jegyeladási botrány the ticket enterprise