2012. aug 12.

F1 A Ferrari elismeri, az esős versenyek hozzájárultak Alonso jelenlegi első helyéhez

írta: FormaNet
F1 A Ferrari elismeri, az esős versenyek hozzájárultak Alonso jelenlegi első helyéhez

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elismerte, az időjárási körülmények is szerepet játszottak abban, hogy jelenleg a csapat spanyol versenyzője, Fernando Alonso áll az egyéni világbajnokság élén.

ferrari fernando alonso.JPG 

A szezon elejéhez képest a Ferrari ért el a legnagyobb fejlődést, és a mezőnyből Fernando Alonso az egyetlen, aki három futamgyőzelmet könyvelhetett el a 2012-szezon első felében. A remek szerepléshez azonban többnyire kellett az eső is. Alonso Malajziában és Németországban is esős futamon ért elsőként célba, majd a legutóbbi, száraz hungaroringi versenyhétvégén mindössze egy ötödik helyezést tudott begyűjteni. A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry nem tagadja, eső nélkül nagyjából ez utóbbi helyezés a reális, így maranellóiaknak muszáj még találniuk némi plusz tempót.

„Nyilvánvaló, ha Malajziában egy teljesen száraz versenyünk lett volna, akkor az egy másik történet lenne. Nem hinném, hogy ki tudunk bújni az alól, hogy az időjárás segített minket” – nyilatkozta a technikai igazgató az Autosportnak.

„Hogy azt gondolnám, hogy száraz körülmények mellett is mi vagyunk a leggyorsabbak az időmérőn? Nem, nem hiszem, hogy jelenleg ott tartunk, de az utolsó két vizes hétvége (Silverstone és Hockenheim) több mint lenyűgöző volt”- ecsetelte Fry, aki nagyjából 1,5 másodpercre teszi az F2012 év elejéhez viszonyított fejlődését.

000 facebook_banner.jpg

A Ferrari már a nyári szünet elején bejelentette, hogy Spára és Monzára újabb frissítésekkel érkeznek annak érdekében, hogy a versenyzők ideális körülmények között is az élen harcolhassanak, ám Fry azt is hangsúlyozta, hogy a nedves körülmények maximális kihasználása nem egyenlő a szerencsével.

Szerencsések vagyunk azért, ahol most állunk – és ez a szerencse az időjárásnak is köszönhető, de ezek a feltételek mindenkinek adottak voltak. Úgy kell készülni, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a lehetőségekből. Igen, minket segített az időjárás, de mások miért nem tudták ugyanúgy kihasználni?”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 pat fry formula-1