2012. aug 12.

Rush - A Formula-1 aranykoráról szóló film jövő ősszel a mozikban

írta: FormaNet
Rush - A Formula-1 aranykoráról szóló film jövő ősszel a mozikban

Látva, hogy a paparazzik mennyire megőrülnek a Ron Howard ötletéből születő, a Formula-1 egyik legfényesebb időszakát feldolgozó film hallatán - ami a „Rush” (Rohanás) címet kapta -, a film hivatalos Favebook oldalán immár megtalálhatók az első fotók, melyek a forgatáson készültek. A forgatókönyvet Peter Morgan írta. A „Rush” újra összehozta a Frost/Nixon író és rendező csapatot, hogy a filmvászonra vigyék a ’70-es évek kegyetlen rivalizálását James Hunt és Niki Lauda között. A két versenyzőt a Bosszúállók valamint a Hófehér és a vadász sztárja, Chris Hemsworth, és Quentin Tarantino „Becstelen Brigantyk” című filmjéből ismert, Daniel Brühl alakítja majd.

rush-images.jpeg 

Íme a film szinopszisa:

Az epikus akció-drámában a karizmatikus brit James Huntot Chris Hamsworth, míg a fegyelmezett, maximalista osztrák Niki Laudát Daniel Brühl játssza. Mindketten rendkívüli karakterek, mégis nagyon különböző a magánéletük. A történet a Formula-1 csodálatos aranykorát veszi alapul, és újra megeleveníti a fantasztikus, de igaz történetét a világ egykori két, talán legnagyobb riválisának, a jóképű brit James Huntnak, valamint az ő módszeres és briliáns vetélytársa, Niki Laudának versengését.

rush-chris-hemsworth-natalie-dormer.jpeg

A film által bepillantást nyerhetünk a pilóták pályán és pályán kívüli életébe, végigkísérve a boldog pillanatokat és sikereket, és a töréseket valamint a lelki traumákat, a Formula -1 sokszor könyörtelen világát, melyben egyetlen hiba is végzetes lehet.

daniel-bruhl-ron-howard-rush.jpeg

A „Rush” hivatalos premierjének dátumára csak tegnap derült fény, az első vetítés 2013. szeptember 20-án lesz majd, tehát a film már lecsúszik a 2012-es Oscarról, de a jövő évi torontói filmfesztiválon nagy esélyekkel indul. A filmben a két főhős mellett olyan színészek is szerepet kapnak, mint Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, a Trónok Harca sztárja Christian McKay, valamint Natalie Dormer is.

03.jpeg

 

FormaNet, Jeney Anna

Fotók: Rush Formula1 Movie - Official Image

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 james hunt rush niki lauda formula-1 f1 film