2012. aug 16.

F1 A pilóták félévi bizonyítványa olasz módra

írta: FormaNet
F1 A pilóták félévi bizonyítványa olasz módra

Az egyik legnagyobb olasz sportlap, a Gazetta dello Sport készített egy féléves értékelést minden Formula-1-es pilótáról. A lista élén nem nagy meglepetésre természetesen Fernando Alonso áll, megelőzve Lewis Hamiltont és Kimi Räikkönent, míg a legrosszabb „jegyet” a spanyol klasszis csapattársa, Felipe Massa kapta.

versenyzők 2012.JPG 

Az olasz média nagyon szeret minden sportolót aktuális teljesítménye fényében egy 1-10-ig terjedő skálán értékelni. Ez egy alapja az olasz újságírásnak, és ezt a fajta értékelést már Nagy Britanniában, és több más országban is átvették.

Érdekesség, hogy míg Fernando Alonso 10-ből 10 ponttal első lett az értékelésben, addig brazil csapattársa, Felipe Massa a táblázat legalján végzett. Alonso azért kaphatta meg a maximum pontot, és végezhetett a lista élén, mert ebben a teljesen nyílt szezonban egyedüliként tudott három futamot nyerni, 101 százalékot hozott ki az autóból, és nem követett el egyetlen súlyos hibát sem - írja a Gazzetta.

A 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton 8,5 pontjával a második helyre került. Az olasz újság úgy vélekedik, hogy ha a brit három pole pozícióját győzelmekre tudta volna váltani, ez most egy teljesen más világbajnokság lenne.

Kimi Räikkönen 8 pontja a harmadik helyre elég, viszont ő kapta az „Idény legszebb meglepetése” címet, mivel visszatérése után jó néhányszor állt dobogón és rendre stabil pontszerzőnek hozza be az első számú Lotust. Érdekesség, hogy ez a három pilóta ( Alonso, Hamilton és Räikkönen) együtt idén még nem állt a pódiumon.

Ezzel ellentétben a Gazzetta dello Sport nem kímélte Felipe Massát, akinek 25 pont szerepel a neve mellett Alonso 164 egységével szemben, ráadásul a spanyol 11-ből 11-szer megverte csapattársát. Az elmúlt versenyeken láthattunk már biztató jeleket a braziltól, de ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy jövőre is a tűzpiros Ferrariban bizonyítson.  Számára talán eljött a váltás ideje…

000 facebook_banner.jpg

Az olasz sportlap által kiosztott félévi bizonyítvány:

10 – Fernando Alonso

8.5 – Lewis Hamilton

8 – Kimi Räikkönen

7 – Mark Webber, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Romain Grosjean

6.5 – Paul di Resta, Pastor Maldonado

6 – Michael Schumacher, Sergio Pérez, Kobajasi Kamui, Nico Hülkenberg, Heikki Kovalainen, Timo Glock, Pedro de la Rosa, Charles Pic, Vitalij Petrov,

5.5 – Bruno Senna

5 – Jenson Button, Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo, Narain Karthikeyan

4.5 – Felipe Massa

 

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 2012 formula-1