2012. aug 20.

F1 A cáfolatok ellenére is egyre bizonyosabb a Volkswagen érkezése a Formula-1-be

írta: FormaNet
F1 A cáfolatok ellenére is egyre bizonyosabb a Volkswagen érkezése a Formula-1-be

Az elmúlt hónapokban egyre több híradás számolt be a Volkswagen F1 iránti érdeklődéséről. Az egymásnak gyakran ellentmondó hírek hol megerősítették, hol pedig cáfolták a hatalmas német autókonszern belépési szándékát a száguldó cirkuszba, most azonban a Sport Bild jelentése szerint úgy tűnik, valóban komoly lehet a „népautó" gyártó érdeklődése, a száguldó cirkusz iránt.

Volkswagen az F1-ben.jpg

A német hetilap úgy értesült, hogy a Volkswagen és a Sauber 2015-től együttműködésre készül, annak ellenére is, hogy ezt a svájci istálló vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn  pár hete még cáfolni igyekezett. Az alakulat azonban azt nem tagadta, hogy a csapatfőnök tulajdonos, Peter Sauber a Genfi Autószalonon találkozott a német konszern elnökével, Martin Winterkornnal.

A Sport Bild most arról számolt be, hogy a Volkswagen a BMW-hez hasonló szerepre törekszik a hinwili alakulattal. Az akkori együttműködés a bajor céggel 2006-2009 között egy futamgyőzelmet eredményezett, Robert Kubica 2008-as Kanadai Nagydíjon mutatott teljesítményének köszönhetően, és gyakorlatilag az alakulat tulajdonosi struktúrájában az alapító Peter Saubernek semmi szerepe sem volt. A válság, és a sikertelenség 2010 végén a BMW kivonulásához vezetett, ekkor Sauber visszavásárolta az istállót, ami az átmeneti időszak után idén jelentős fejlődésnek indult. Talán ez az, ami ennyire vonzóvá teszi az istállót a németek számára.

000 facebook_banner.jpg

A hetilap jelentése szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség már informálódott a VW-Sauber tervekről, melynek meghatározó indoka, hogy a wolfsburgi székhelyű VW az F1-en keresztül szeretné erősíteni jelenlétét a premier autók kulcsfontosságú piacain, Kínában, az USA-ban, Oroszországban és Brazíliában. További szempont lehet a német autógyár számára, a 2014-től bevezetésre kerülő új motorformula, mely körül az ellentmondások, és viták 2015-re minden bizonnyal elcsitulnak.

Az Auto Bild szerint nem kizárt, hogy a VW-Sauber együttműködés csupán az első lépcső lehet a nagy múltú német márka F1-es jelenléte kapcsán, és további lépéseket fontolgathatnak, amikor már a VW csoporthoz tartozó weissach-i Porsche Motorsport Központ is fontos szerepet kaphatna.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

volkswagen forma1 sauber