2012. aug 24.

F1 Schumacher 300. versenyére készül Spában

írta: FormaNet
F1 Schumacher 300. versenyére készül Spában

Igazi mérföldkőhöz érkezik a jövő hétvégi Belga Nagydíjon Michael Schumacher, a Mercedes istálló hétszeres világbajnoka. Spa-Francorchamps-ban lesz a 300. alkalom, hogy a legendás pilóta Formula-1-es futamra készülhet, azon a pályán, ahol 21 évvel ezelőtt debütált, és ahol első futamgyőzelmét szerezte meg a királykategóriában.

schumi 300. futamára készül.jpg

A belga pálya szinte minden pilóta kedvence, ám Michael Schumacher talán ennél is sokkal nagyobb becsben tartja ezt az aszfaltcsíkot, hiszen nem csupán a bemutatkozás, de többek között első futamgyőzelme, és világbajnoki címének megszerzése is Spához kötődik.

„Spa olyan nekem, mint a nappalim. Egyértelműn ez számomra a világon a legjobb pálya. Rejtélyes, de mindig különleges pillanatokra tekinthetek vissza – a debütálásom, az első futamgyőzelmem, világbajnoki győzelem, és számtalan remek verseny."

„Tény az is, hogy a 300. versenyem szintén Spában lesz, és ez valahogy elkerülhetetlennek is tűnik, és remélem, ott megünnepelhetjük, hogy jó úton haladunk"- nyilatkozta a különleges helyszínről a német klasszis.

Schumacheren kívül csak Rubens Barrichello, a tavaly a Williamstől és az F1-ből is távozó pilóta az egyetlen, aki ennyi versenyen vehetett részt a száguldó cirkusz történelmében.

000 facebook_banner.jpg

A német legenda a jövő heti, rendkívül jelentős versenyéről így beszélt: „Büszke vagyok arra, hogy a sport történetében második lehetek, aki eléri ezt a mérföldkövet, és nem kérdés, hogy a rendkívül szép hétvégére számítunk. Az előző évben jó volt a teljesítményünk Spában (Schumacher 5., Rosberg 6. lett), és most is minden tőlem telhetőt megteszek, hogy egy erős versenyt fussak"

A német világbajnok a Belga Nagydíj futamgyőzteseinek statisztikáját is vezeti, hiszen eddig hat alkalommal ünnepelhetett a pódium tetején Spában.

És ha már statisztika, a pontossághoz hozzátartozik, hogy eddig valóban 299 versenyen volt érintett (Spa lesz a 300.), ám két versenyen végül nem sikerült elrajtolnia. 1996-ban a Francia Nagydíjon a felvezető körben a motorja meghibásodott, és 1999-ben a Brit Nagydíjon nem vett részt a futam újraindításában.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

schumacher forma1 formula1 spa francorchamps belga nagydíj