2012. aug 26.

F1 Button nem tartja kizártnak, hogy Spában és Monzában is a győzelemért harcoljon

írta: FormaNet
F1 Button nem tartja kizártnak, hogy Spában és Monzában is a győzelemért harcoljon

A McLaren úgy tűnik, egyre magabiztosabban várja a szezon folytatását. A napokban Lewis Hamilton vélekedett úgy, hogy még akár mindkét világbajnoki címre is esélyük van, most pedig Jenson Button nyilatkozta, hogy egyáltalán nem tartja lehetetlennek, hogy mind a belgiumi, mind pedig az olasz versenyen a győzelemért harcoljon.

8. jenson button.JPG

Buttonnak nem úgy sikerült a szezon első fele, ahogy azt tervezte, annak ellenére, hogy az első versenyen, Ausztráliában futamgyőzelmet ünnepelhetett. A brit folyamatosan küzdött a beállításokkal, és ezzel összefüggésben a gumikezeléssel, ami az eredményein is igencsak meglátszott. A nyári szünet előtti utolsó két versenyhétvége azonban meghozta a várt javulás, ami magabiztossá teszi a 32 éves brit versenyzőt.

Jenson biztos abban, hogy az autó jelenleg olyan teljesítményre képes, mellyel az elkövetkező versenyeken a dobogóért, sőt akár a győzelemért is harcolhat.

„Valójában nem is kérhetnénk ennél látványosabb visszatérést (a szünet után), mint ez a dupla fejesugrás az F1-be. Spa mindennek az alapja, az egyik, minden idők legjobb pályái közül, míg Monza a legnagyobb történelmet felidéző aszfalt a naptárban. Mindkét helynek saját, különleges légköre van. Van jó néhány kellemes emlékem mindkét pályáról, de még egyik helyen sem sikerült nyernem. A tempónk megfelelő volt az utóbbi két versenyen, így pozitív érzésekkel tekintek előre az elkövetkező hétvégékre."

000 facebook_banner.jpg

Button szerint a nyári szünetben sikerül összhangba hozni a pihenést és az edzéseket, így már nagyon várja, hogy folytatódjon a száguldás.

„Az elmúlt hetekben remek kombinációját sikerült megvalósítanom a pihenésnek, és néhány kiváló edzésnek, és ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy már nagyon szeretnék visszapattanni az autómba. Jártam a Fülöp-szigeteken, és Hawaii-on, edzetten és egy kicsit nyaraltam is, majd visszatértem az Egyesült Királyságba. Hasonlóan az eddigiekhez, most is remekül telt a szünet, de már nagyon várom, hogy újra elkezdjek dolgozni" - nyilatkozta a McLaren pilótája egy héttel a szezon folytatása előtt.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mclaren forma1 spa formula1 monza belga nagydíj jenson button olasz nagydíj