2012. sze 02.

F1 A belga verseny megmutatta, milyen gyorsan megváltozhatnak a dolgok - Top3 nyilatkozat

írta: FormaNet
F1 A belga verseny megmutatta, milyen gyorsan megváltozhatnak a dolgok - Top3 nyilatkozat

Jenson Button 14. F1-es győzelmét ünnepelhette a Belga Nagydíj leintését követően, miután a pole-ból rajtolva, mind a 44 körben magabiztosan őrizte elsőségét. A második helyre a 10. rajtkockából induló, nagyszerűen vezető és nagyszerűen taktikázó Sebastian Vettel zárkózott fel, míg a dobogó legalsó fokára a sokáig második helyen álló Kimi Räikkönen állhatott fel. Mindhárom versenyző előrébb lépett a bajnoki küzdelemben.

2012-spa.JPG 

Jenson Button a szezonnyitó Ausztrál nagydíj után idei második futamgyőzelmét szerezte meg, és ezzel az eredménnyel a hatodik helyre lépett fel a világbajnoki pontversenyben.

"Mindenkinek szép jó napot kívánok" – köszöntötte a rajongókat a pódium tetején álló futamgyőztes.

„Még mindig szokatlan, hogy itt a dobogón kell nyilatkozni. Mit is mondhatnék? Ez egy nagyon különleges pálya minden versenyző számára. Történelme és egyéb okok miatt. Nagyon különleges érzés, hogy saját zászlómat láthatom itt a legmagasabban lobogni. Nehéz ezt szavakba önteni. Nagyon különleges hétvége volt, köszönöm az egész csapatnak, mindenkinek aki itt van, és mindenkinek, aki támogatott engem. Biztos vagyok benne, hogy most kiélvezzük ezt a győzelmet, mielőtt még továbbmennénk Monzába."

"Ez a 25 pont most nagyon jól jött, mert így továbbra is harcban lehetünk a végső győzelemért, és maradt még esélyem, hogy a világbajnoki címért harcoljak. Most Monza következik, de ott sem a bajnoksággal fogok foglalkozni. Továbbra is megpróbáljuk a legjobb munkát végezni, és a lehető legtöbb pontot elhozni. Ahogy a verseny előtt is mondtam, nagyon hosszú még az út a világbajnoki címig, és ma is bebizonyosodott, hogy nagyon gyorsan megváltozhatnak a dolgok."

Sebastian Vettel belgiumi második helyével csapattársát, Mark Webbert utasította maga mögé a bajnoki tabellán, és jelenleg Fernando Alonso elsőszámú riválisává lépett elő. A két bajnok közti különbség mindössze 24 pont.

"Meglehetősen hektikus futam volt onnan ahol én kezdtem. Egyáltalán nem volt jó a rajtom, aztán jó pár autó elszállt az első kanyarban. Szerencsére egy fantasztikus taktikával sikerült visszatérnünk, és jó döntésnek bizonyult, hogy kinn maradjunk a pályán. Nagyon szerettem volna előbb kijönni (kerékcserére) mert nehéz tud lenni, ha beragadsz valaki mögé a verseny folyamán. De mindvégig nagyon jó volt az autó, és végül jól döntöttünk."

Nagyon nehezen indult a hétvége, különösen a szurkolók számára, és köszönjük, hogy itt voltatok és támogattatok minket” – utalt a pénteki hatalmas esőre a regnáló bajnok.

"Most jobban érzem magam mint a verseny előtt. Abban a pillanatban, amikor elmentem nyaralni, nem érdekeltek a megszerezhető pontok, de most már ismét foglalkoznom kell a bajnoksággal. nem tudom mi történt az első kanyarban, de Alonso nem fejezte be a versenyt. Ez is mutatja, hogy milyen gyorsan megváltozhatnak a dolgok. ilyen a versenyzés. Jövő héten Monzába megyünk, ahol jó lenne az időmérőn megszerezni a pole-t, majd utána elsőként érkezni a sikánhoz."

000 facebook_banner.jpg

Nem csak Button és Vettel, de Kimi Räikkönen is menetel felfelé a tabellán. Jelenleg 131 ponttal a negyedik, és az előtte álló Webberhez képest mindössze egy-, míg Alonsótól 33 egységgel marad el. Bár a győzelmet most sem sikerült bezsebelnie, ennek ellenére a pontverseny miatt elégedetten távozik Spából.

"Örülök, hogy újra itt lehetek, nagyon sok rajongóm van itt, és nagyon szeretek itt versenyezni, és szerintem nagyon jó volt a verseny is. nyilván ez nem a legjobb nap számomra és a csapatom számára, és az autó nem pont olyan volt, mint ahogy azt elképzeltük, de ennek ellenére sokat harcoltam, és próbáltam belőle kihozni a maximumot. Elég sok pontot gyűjtöttem magamnak, és a csapatnak is, és ez a legfontosabb dolog."

"Jobb a harmadik helyen befejezni a versenyt, mint nullázni. Az előző két versenyen megvolt a tempónk, csak nem tudtunk előzni, itt pedig a sebességünk nem volt meg. Nem volt éppen a legkönnyebb verseny, sőt talán az egyik legnehezebb, de ilyen az élet, jövő héten újra megpróbáljuk."

A pontverseny állása a belga nagydíjat követően:

1. F. Alonso: 164

2. S.Vettel: 140

3. M. Webber: 132

4. K. Räikkönen: 131

5. L. Hamilton: 117

6. J. Button: 101

7. N. Rosberg: 77

8. S. Pérez: 76

9. M. Schumacher: 35

10. F. Massa: 35 ...

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 spa belga nagydíj formula-1