2012. sze 04.

F1 A Lotusnál továbbra is hisznek abban, hogy Räikkönen világbajnok lehet idén

írta: FormaNet
F1 A Lotusnál továbbra is hisznek abban, hogy Räikkönen világbajnok lehet idén

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier továbbra is töretlenül hisz abban, hogy csapat a szezon hátralévő részében még megszerezheti a világbajnoki címet, annak ellenére is, hogy a Belga Nagydíjon Kimi Räikkönen nem tudott a győzelemért harcolni.

Kimi Räikkönen Spa 2012.jpg

A belga versenyhétvégén sokan tartották a finn klasszist a futam legesélyesebb pilótájának, de az autó beállításai nem sikerültek megfelelően, így Räikkönen nem jelentett valódi fenyegetést, a rajt-cél győzelmet arató Jenson Buttonra, ráadásul még Sebastian Vettel is megelőzte a 2007-es világbajnokot.

Ennek ellenére Boullier továbbra is hisz abban, hogy a Lotus E20-ban van annyi potenciál, hogy a szezon végére világbajnokok lehetnek, és Räikkönen képes olyan eredményeket szállítani, hogy megszerezze második világbajnoki címét.

„Hiszek magunkban, és határozottan tudom, hogy képes harcolni a címért" – nyilatkozta a csapatfőnök, akinek most helyettesítő pilóta után is kell néznie, miután Romain Grosjeant eltiltották a monzai versenytől, a Spában okozott tömegkarambol miatt.

„Csak rajtunk múlik, hogy jó autót adjunk alá, és Kimi nem hagyja a ki a lehetőséget, és már ne hiányzik sok ehhez. Ha dobogót szerez minden hétvégén, olyan helyzetbe kerülhet, hogy harcolhat a címért. Az elmúlt négy versenyen háromszor állt dobogón, és még ha nem is az övé a legjobb autó, mindig ott van."

Boullier úgy véli, Kimi Spában is az elvárható legtöbbet hozta ki magából, amire jó példa az a látványos előzés, melyet az Eau Rouge-ban mutatott be, amikor Michael Schumachert előzte meg.

„Azt gondolom, méltányolandó, az az elképesztő harc, amit Michaellel vívott. Nagyon komoly volt, és egyetlen lehetőséget sem szalasztana el" – nyilatkozta a Lotus csapatfőnöke.

000 facebook_banner.jpg

Az istálló a saját fejlesztésű dupla DRS-t végül nem vetette ben Belgiumban, mivel az esős első két szabadedzés miatt nem lett volna elég idő a rendszer biztonságos tesztelésére. Végül a héten úgy döntöttek, hogy Monzában sem használják a rendszert, elsősorban a pálya karakterisztikájának köszönhetően, mivel nem jelentene különösebb előnyt az egyébként is alacsony leszorítóerőt igénylő legendás aszfalton. Azt azonban megerősítette a csapat, hogy Szingapúrban már szeretnék használni a szerkezetet.

Räikkönen jelenleg a pilóták pontversenyében Hamilton kiesését követően a negyedik helyen áll, 33 pontos lemaradásban az éllovas Fernando Alonso mögött, és ez a lemaradás hét ponttal kevesebb, mint amennyi Webberé volt a Belga Nagydíjat megelőzően, amikor az ausztrál még a második helyen állt.

A Lotus a konstruktőrök versenyében jelenleg a harmadik, 65 ponttal lemaradva az élen álló Red Bull mögött, ám a McLarenhez képest mindössze 11 pont az enstone-i istálló hátránya.

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen spa formula1 belga nagydíj eric boullier olasz nagydíj